Ett medel mot surpuppor

Bra kväll!
Kom i vanlig ordning insusande något sent med andan i halsen och helt osystematisk hälsande på allt och alla. Bra mat, god öl och bästa sällskapet. Som tack för det och för att jag dessutom är inne i en youtube-period kommer ett klipp...



Vad mer? Vad sägs om helnaken?

Svårt att hitta inspirationen till att blogga just nu. Kanske borde ta en paus, men samtidigt vet jag hur kul det är att se tillbaka och uppfriska minnet, så jag kämpar på med sporadiska och kanske tyvärr något platta inlägg.

Sitter hemma i köket i Skogen och letar frenetiskt (dock inte mer frenetiskt än att jag hinner blogga samtidigt uppenbarligen) efter ett recept som jag handlat grejer till, men nu inte kan minnas vart jag hittad. Lyssnar på en gudtjänst på P1 och försöker hitta långfredagsstäming, finns det någon sådan? Nä jag skiter nog i det! Det får räcka med att man köpt lägenhet i Lilla Jerusalem.

Här kommer en liten påskpresent från mig till er alla. Halvnaken Per Morberg, vad mer kan man önska sig?



Kalajs

Det verkar som om hela kontoret ska på hockey, utom jag då. Men jag är rätt glad ändå. Ikväll ska det dykas igen och jag hoppas på att kanske äntligen få till min masktömning. Förra veckan lämnade jag badhuset med en känsla av att öron, näsa, hals och allt däremellan var flödigt marinerat i klorvatten.


Vid påsk precis som vid jul är det jag som står för maten. Jag har tänkt mig en mindre buffé en kväll och en mer ordentlig middag en annan kväll. Min trerättersmiddag blev just färdigkomponerad:


Äggtoddy

Löjromstoast med bubbel i glasen

Örtfylld lammstek med honungsslungade morötter och persiljepotatis med nått rött som man blir kalas på

Kärleksmums och mazarintårta med kaffe och avec


Det ska bli kul och rätt skönt att slippa matlagning en kväll under ledigheten och att få äta en god middag med vänner på fredagen, tack Hanna! Jag fullkomligt älskar fejsbok-event! Ge mig fler!


Schkål Krischtina!

Polen! What can I say?

Inredning och mat kan dom verkligen inte, men köpa virke och snapsa vodka, DET KAN DOM! Gärna samtidigt också. Och nu undrar ni säker hur jag klarade detta (och även om ni inte undrar det tänker jag ändå berätta). Jo seru, jag gjorde som i Coyote Ugly. Nä, inte dansade på bardisken och mimade till Blondie utan körde "skölja-ner-med-öl-knepet". Så här sköter du grejen: Man sveper alltså snapsen och tar en klunk av öl/cola/nått annat icke genomskinligt direkt efter. Men istället föra att svälja något av ovanstående spottar man ut vodkan i glaset. Detta funkar om man ofta byter plats och glas och sällskapet har en promillehalt som kan sänka en bayersk mammut. Lite äckligt, jag vet, men ack så effektivt!


Krischtina, you drink like a man! Let's sign a contract!


På rätt spår igen

Trodde ni att jag gått och dött nu eller. Nä rå, jag fick bara sjukt mycket på mitt skrivbord och huvudet var fullt av yra tankar om framtiden. Nu har jag rett ut det mesta. Snabb update för att tillbaka till rätta bloggtracket igen.

- Hemliga mötena handlade givetvis om anställningsintervjuer. Om det hade blivit offentligt hade jag lätt kunnat förlora jobbet eftersom vi ständigt arbetar med rätt så hemliga siffror.
- Ett av de två hemliga mötena gav bra utdelning, riktigt bra!
- Jag drog mig dock ur eftersom Företaget erbjöd mig ny utmaningar.
- Säg hej till mina nya marknader: Kina, Rumänien och delar av Norge!
- Jag har köpt en lägenhet i centrala Jönköping.

Om en timme åker jag mot Polen. Jag ska representera Företaget på ett möte för polska takstols- och hustillverkare. Jag, 70 polacker och en jävla massa vodka (I hope!).

Mot nästa helg med god styrfart

Efter en härlig helg med föräldrarna och lång fartfylld vecka känns en söndag kväll tom och ensam. Fyller den med Sveriges bästa bluegrass och överväger att ta tag i lite allvarligt funderande och ställningstagande. Men nehej då, låt om oss blogga lite istället!


Hela fredagskvällen åt, drack och pratade vi som bara vi kan göra. MB slöt upp och högg in i efterrätten, diskussionen och mitt lager av öl. Lördag gick enligt planen med Husqvarna museum, bio och middag på grekisk restaurang. Himlens hjärta var sevärd men sjukt obehaglig på det där sättet som bara Bergman annars fixar. Och från och med nu ska jag aldrig mer beställa menyer med plockmat, jag var mätt till kräkfärdighet och mådde samtidigt dåligt över all mat vi lämnade. Tänk på barnen i Sudan...


Idag tog vi färjan ut till Visingsö för att titta på kungens ekar, en avverkning min kollega håller i och några avverkningsmaskiner. Vi sparkade lite på däcken och tog nästa färja tillbaka. Tillbaka i staden fick vi ett gemensamt blodsockerfall och orkade inte leta efter bättre matställen, utan hamnade på McDonald's. På nästa stopp uppfyllde jag löftet till min far att visa honom en skog med mer än 1000 m³/ha, något som är ovanlig och endast finns på ställen med extrem bra marker. Vi är SÅ nördiga!  Tack vare MB och hans kontakter och goda lokalsinne hittade vi ett bestånd med Sitkagran på 1600 m³/ha. Tusen tusen tack!


image341

     


Nu ska jag sätta mig och dumstirra rakt ut i intet och fundera över lägenheter och jobb!