God Jul!

Trött som få, mätt och lite salongsberusad, men nästan allt är klart inför morgondagen. Ikväll stänger jag av mobilen. Detta har inte skett sedan jag satte mig på flyget till Edinburgh för ett halvår sedan, vid samma tillfälle insåg jag att jag inte mindes min pinkod och tvingades att spendera hela min affärsresa utan kontakt med omvärlden. Splendid!

Nu minns jag koden (eller egentligen Inte efter som jag druckit några glöggmartinis för många men men) och vi hörs på juldagen!

God Jul!


rumpskak av ren tacksamhet

Sov skärpigt inatt och vaknade av att mor och far slog in julklappar utan för min dörr. Hade ingen aning om att presentpappersprassel kunde var så ljudligt.

Åt mitt smaskiga vörtbröd med russin... eller om det är russin med vörtbröd och begav mig sedan på långpromenad i ett sakta tinande vinterlandskap. Hade jag vetat att alla... verkligen ALLA grannarna var ute på samma promenad hade jag kanske klätt mig lite mindre in style of Hobo. De flesta undrar nog nu hur det egentligen är ställt med virkesbranschen och huruvida jag får någon lön.

Gårdagen var nice (om än något nykter för mitt tycke) och musiken så pass bra att Hanna lyckade tjata upp mig på golvet för att "tacksamhets-dansa", alltså dansa för att vissa kvällens dj att vi uppskattar hans anstängningar.

Nu ska jag grilljera skinkan, tillreda revbensspjällen, göra kola och slå in de sista paketen. Som belöning efter avslutat arbete blir det bakstupa viloläge i soffan med nya Femina,
Coupling-boxen och Leilas Glöggmartini.

Som att hantera sprängdeg

Står mitt i vörtbrödsdegen och smörkolan och gastar "Stääääng dörren, min jäst går åt he***vete" så fort någon vågar sticka näsan innan för den blå dörren på ett vitt hus i skogarna.

Pappa kom just in och såg sig ilskat omkring. "Jag tror Eskil har snott mina skyddsglasögon!" I två sekunder tittade jag på honom och funderade hur många skyddsglasögon mannen har efter som ett par blivit stulna av kleptomanisk hund och ett annat par satt i pannan på honom. Insåg sedan att de han letade efter var de samma som satt ovanpå hans huvud och hunden därmed var oskyldig. Jag lyckades mellan skrattsalvorna förklara vart hans glasögon "försvunnit".

Bad honom sedan med vänlig och bestämd röst att att stänga dören och sluta förstöra min baknig.

It is a gift!

Hemåtfärd! Ska försöka att inte skrika mig hes till Jingle bells i bilen. Här kommer ett klipp att underhålla er med tills nästa inlägg görs mellan julklappsshopping, julbak och familjemys.




Puss och julnyp

the Seattle look

Fortfarande på jobbet, det var inte vad jag hade tänkt mig! Förhoppningen om dagens andra sålda lass har lockat mig att stanna. Men just nu känner jag mig mest strandad och frustrerad och inväntar svar på frågor som borde kommit för två timmar sedan. Hatar att tjata på folk.

Shoppingsurfar så länge och inser att grungetrenden verkar vara på återgång, välkommen säger jag bara! Kanske något att sattsa på till helgen...


image319

Det ska va' hög standard

Syster har fått uppdraget att shoppa julens öl och snaps och följande repliker utbyts...

Syster: Vad ska vi hör för öl?
Pappa: Äh! Bara det är alkohol i så.
Jag: MÄ! Skärp dig! Vi ska ha Nils Oskars Julöl.
Syster: Vad ska vi ha för snaps då?
Pappa: Äh! Bara det flyter!
Jag: MÄ! Skärpning! Vi ska ha OP, det passar mina snapsvisor bäst till!

Vi har alla olika standarder!

Framliden ekorre

I morse när jag vaknade kunde jag svära på att en ekorre under natten krupit in i min mun och lagt sig där och dött. Blä! Efter att har borstat tänderna i en halvtimme övervägde jag att dricka Allrent.

Julbordet var kanon, men i vanlig ordning åt och drack jag för mycket. Kvällen avslutades på Bishops med brudarna och en Kilkenny. Sov som en klubbad get och vann sedan den outtalade tävlingen vem-är-först-på-kontoret-efter-personalfestligheter.

Santa baby

Lyssnar på SRs speciallkanal Bjällerklang med modern julmusik. Perfekt uppvärming för kvällens glöggsörplande och julbord. Madonnas Santa baby är helt klar underskattad!

image315

Status: Kollegor

L: Vinterkräksjuk.
M: Tappat rösten.
R: Sjuk med över 40 grader feber
P: Skrek just "How stupide can you be?" med skånsk brytning till en kund.

Söta C som jag delar kontor med ringde just och vi fick ett riktigt Kodak-moment telefonledes:

C: Jag är så trött på det här nu!
Jag: Jaa, du har ju varit på företaget längre än du varit på något annat tidigare jobb, är det dags att gå vidare igen nu då?
C: Nää, jag ser nog till att sluta samtidigt som du, då finns det ju verkligen ingen anledning att vara kvar.
Jag: Sööööta du!


Min hårboll

Att vara ifrån sitt hjärtas lilla svarta hårboll, Eskil, går oftas helt OK. Mest eftersom jag vet att han är i goda händer och att mor och far njuter av hans sällskap. Men nu ringde pappa och berättade att han hostar och undrade vad jag ville att dom skulle göra. Då skär det i mitt bröst och jag får en kuslig längtan efter lillpysen. Pappa sträckte fram luren mot Eskil och jag fick en lite "pratstund".

"Heeej Skrutten! Jag kommer snart hem. Sluta hosta nu är du snäll och var snäll mot mamma, inga wrestling hopp med armbågen först i magen på henne. OK? Puss puss!"


image313

A change of heart

Har kommit drygt halvvägs igenom "Band of brothers"-boxen och jag har gjort ett change of heart. Min förälskelse i seriens Winters har gett vika och istället sucktar jag nu efter Eugene "Doc" Roe. Om jag vore i ett förhållande skulle han lätt kunna bli mitt monogama frikort!


Hootchy Kootchy

Jag har, som jag tidigare påpekat, under påverkan av alkohol ett aldrig sinande tillflöde av ideer. Många gånger genomförs dessa aldrig (tack och lov) men vissa förslag är även i nykterhetens klara ljus fullt genomförbara och dessutom... bra!

I lördags beslutade jag och Hanna i fyllan och villan att åka till Sthlm och gå på The Hootchy Kootchy Club. Jag SKA dit, är du fortfarande på Hanna? Vilka mer ska med?


image312

Nordligare breddgrader

Förberedelserna inför årets sista hemfärd escalerar.

Lägenheten är städad, CD-böcker lånande (det blev
Harens år av Arto Paasilinna och Vem är Björn och vem är Benny och andra intressanta mysterier av Fredrik Lindstöm och Hasse Pihl), julklapparn inslagna och väskan ligger öppen mitt på vardagsrumsgolvet och fylls stötvis på. Att packa på det viset är det mest behagliga, men också minst utrymmeseffektivt. Det blir Alltid för mycket grejer!

Ikväll ska jag göra en ridderlig räddning av MB så att han inte begravs i sina jobbpapper och imorgon blir det glöggmys på Hk en trappa upp och sedan Julbord på Stora Elit hotellet. Jag hoppas på att obemärk redan på torsdagkväll lämna Jkpg för nordligare breddgrader. 


Uppdatering:
MB var dubblebokad och valde att istället för att göra stan med mig träffa sin pensions- och försäkringskille för rådgivning, fossilpoäng! Då blir det träning och mer välordnad packningsrutin ikväll istället, inte fel det heller.

Genuspolisen har tråkigt och rycker ut

To

[email protected]


Subject

Hur tänkte ni då?


Hej OLWs konsumentkontakt!


Jag undrar hur det kan komma sig att ni har valt att i er tv-reklam endast

använda män som "jägare". Jag tycker det känns väldigt gammalt, tycker inte

ni? Vad gör mödrar och döttrar när fäder och söner är ute och jagar

potatisar? Kokar, skivar och friterar antar jag. Till nästa reklamkampanj

tycker jag att ni dammar av era gamla värdering och låter kvinnor vara lika

coola och tuffa som män.


Tacksam för svar.




Hejsan!

Jag beklagar att du inte tycker att våran reklam är bra.

Vi får se om det blir kvinnliga jägare och om vi fortsätter vår reklam på

detta tema.


Vänliga hälsningar


Konsumentkontakt

OLW Sverige AB

________________________

Har ni fest, eller?


image311


Späckat

Ingen måndagsångest så långt ögat kan nå. Receptet verkar vara ett späckat schema. Helgen var fullt fart och lite sömn vilket gjorde att jag praktiskt taget sov redan innan jag hunnit bädda in mig ordentligt i mina hundhåriga lakan igår kväll.

Idag är det träning, städning och årets sista dyk som fyller upp min tid. Måste dessutom låna en CD-bok eftersom underbara 9 ½ månader av Annika Lanzt är slutlyssnad. Det gäller att hitta en bok med en uppläsare med en genomträngade röst i stil med Annikas. Försökte lyssna på Jan Guillous Ondskan, men lille Jans röst försvann i bullret från Röda Faran.

Ofrivillig tarmrensning

Efter klippning och jakt på DPJG (Den Perfekt JulGranen) ställer jag min nu frågan....

Utgång eller ej!?

Medan mor har legat i sängen och kräkts har pappa matat oss med vitpepparkorn och jag har googlat "Vinterkräksjukan + Inkubationstid". För även om mången före mig förlorat sin middag bland
toaletter och buskage på Sandgrund är det en stor skillnad på att göra det av egenorsakad spritförgiftning och av ofrivillig tarmrensningskur.

Å andra sidan tycker jag inte annat än att min nya klänning från Monki förtjänaren en tur till BMB.



Uppdatering:
Det var inte vinterkräkis! Lilla mor hade försökt att höja sin medicinering vilket ibland kan ge kusliga biverkningar.

Saved by the bell

Gårdagen gick i tvåhundra knyck rakt igenom trotts en tillsysnes obändelig huvudvärk. Huvudvärken släpte dock halvvägs hem till skogarna och med litervis av vattnigt mack-kaffe höll jag mig pigg långt in på natten. Om kaffe verkligen skulle ha den fettförbrännande effekt vissa påstår att den har skulle jag ha riskerat att vakna i samma tillstånd som Nicole Richie... inte gravid alltså, utan läskigt smal.

Utgång med Martin och Hanna var sådär gött avslappnat som man vill att en fredagkväll efter en tuff vecka ska vara. Koriander var lagomt fyllt och musiken i baren strålande. Hanna ska ha en extra eloge för snygg räddning! Inget funkar som ett fejkat telefonsamtal för att slippa undan från överförfriskad jaktkamrat. Så på sätt och vis kan man även tack M för att hon "ringde" i rätt stund ;)

Topp5 låtar under kvällen
1. PJ Harvey - To Bring You My Love
Verkar som om Hanna känner mig bättre än jag själv gör i vissa avseenden.
2. Nick Cave and the bad seeds - Red right hand
"Åh, vad bra" är allt jag kan säga
3. Paola - Above the candystore
Vart tog hon vägen?
4. Kent - Sverige
Sån där härlig svensk blygsam nationalromantik
5. Maskinen - Alla som inte dansar
Hatkärlek vid första öronkastet

Topp5 - Klassiska Chick Flicks

Ikväll kör tv4 åter en av filmerna från sitt gamla dammig lager, Legally Blond. Den är otroligt nog en av mina moderna chick flick favoriter och med anledning av detta kommer här en Topp5 i ämnet Klassiska Chick Flicks.

1. Thelma & Louise
En av tidernas största
2. Pretty Woman 
Lärde mig innebörden av att vara hora, matnyttig info för en åttaåring.
3. Dirty Dancing
Musiken, dansen, Patrick... het, hetare, mums! 
4. Four Weddings and a Funeral
Har följt receptet på en lyckad chick flick till punkt och pricka och återger en av världens vackraste dikter på världens vackraste dialekt,
Funeral Blues.
5. Sleepless in Seattle
Pinsamt, men sant


image310

Celebration

Är trött som en lax efter att ha simmat upp för valfri älv.

Dagarna med lilla polacken gick fint men krävde verkligen en hel del. Tidsschemat sprack i all sömmar och just nu sittar jag som i eufori och är förundrad och lycklig över mina kollegors sammarbetsvilja. Jag blev nästan rörd över deras uppoffringar av deras värdefulla tid för att visa mig och mina gäster runt på verken i produktionen och bland alla virkespaketen. Och jag tror verkligen att det gav utdelning. Någon säger mig att jag innom kort kommer sälja betydligt mycket mer virke än tidigare. This Calls For A Celebration! En lussekisse kanske? Eller några timmars sömn över tangentbordet?

Det måste finnas något bättre sätt...

...

ätit... julbord... mår... illa...

Topp5 - Julfilmer

Försöker bringa ordning i tankarna. Imorgon anländer min polska agent till Sverige och jag ska se till att vi hinner med hela vår späckade agend under de två dagarna han är här. Sågverksbesök, presentation av inblandat folk, luncher, förhandlingar och middagar *puh* Det är inte första gången jag är med om detta, men det är första gången jag är 100 % ansvarig.

Skingrar tankarna med nya kategorin Topp5 (High fidelity freak) och filmer med julkänsla ordnade efter mest julstämning, inspirerad av
Hanna.

1. Nightmare Before Christmas
mina två favorithögtider förenade i en film
2. The Holiday
alla behöver vi en chick flick då och då
3. Die hard
Come out to the coast, we'll get together, have a few laughs...
4. Grinchen - Julen är stulen
älskar Anthony Hopkins som berättare
5. Life of Brian
Jesu liv är ju faktiskt högaktuellt just nu

En vanlig dag på kontoret



Somliga hakade upp sig på faktumet att jag bar lusekofta på jobbbet :P Så jag var tvungen att ta en bild på den kliande rackaren köpt av farfar på Carl-Johan i Oslo under 70-talet till min farmor.

Precis så avslappnad som jag ser ut på bilden är jag alltid och dessutom under ständig förkovran, här med kioskvältaren Skador på Barrträ, utgiven 1995 av Skogsstyrelsen. (när jag tänker efter är det nog första gången sedan jag slutade skolan som jag öppnar boken)

No miss secret agent

Jag försökte att vara hemlig och diskret kolla med pappa när hans julklapp lämpade sig bästa att boka in.

Jag: Är vi uppbokade i mellandagarn?
Far: Nää, hur så?
Jag: Skit i det du! Men nu är ni upptagna på torsdag, bara så att du vet!
Far: Jag vet vad det är!!!
Jag: suckar
Far: Vi ska se Arn, eller hur eller hur eller hur!?
Jag: Hej då pappa!
Far: Hej då!

Istället för förspel kanske?

Förklyningen är på reträtt!

Andrestyrman och jag har haft ett av våra sedvanliga "har-du-packat-allt-och-hur-känns-det"samtal som vi brukar ha innan hon beger sig ut på en turn. I vanlig ordning har jag god lust att lappa till henne när hon suckar över att åka till Bahamas. Inte för att hon får hänga där särskilt länge, men ändå.

Imorgon funderar jag på att åka till Lindex och inhandla
BHn som fick ovan nämda L att utbrista:

Alltså, det känns som om någon kramar din bröst!

Det enda rätta

Har efter två CD-skivor med Annika Lantz 9 ½ månader uppbådat tillräckligt med energi att resa mig ur sängen. Står i hallen och ser mig omkring i missären och funderar på vad jag ska använda min ork till. Diska kanske (jag har faktiskt inga rena tallrikar eller skedar kvar) eller skruva ihop sminkbordet farmor gav mig som pappa mot min vilja demolerade i yttepyttebiter (Jag - "Men pappa jag får inte det i bilen ändå! Jag loooovar!" Pappa - "Men vi kan väl skruva isär det ändå, det är så mycket roligare så")

Men givetvis gör jag det enda rätta - Bloggar!

Nu ska jag gå och köpa pizza!

En påse skridskor

Var grymt nära att åka hem. Men nu när jag efter fyra timmars middagsvila fortfarande mådde en som en påse skridskor var det bara att accepter ödet som fängslad sjukling i bibelbältet. Inte ens ett pepp-tal á la "Vadå förkyld? Vad hade hänt om Aragorn blvit sjuk, bädda ner sig och bara gett upp? Va!? Hur hade det då gått med Middle earth? Och tänk vilken kass film det hade blivit!" Men det visade sig att vi alla ska vara glada att det inte var jag som sändes ut för att bli Frodos ledsagare.

Ljuset i tunnel finns dock! MB saves the day och kommer förbi med "Band of Brothers"-boxen i kväll. Vilken serie, såg alla avsnitt och var seriöst förälskad i Captain Winters.


image308

Välartikulerad

En kollega visade ett PM om sin uppsägning. Lite chockad. Men vad faan säger man?
Välartikulerad som jag är hasplade jag under mig:

"Men vilken jäkla dret... eller ja, du förstår vad jag menar.... Grattis då!"

Är nu rätt säker på att det finns mer passande sätt att uttrycka det hela på.

Smitthärden

Skuttade, förkylning till trots, upp ur sängen i morse och begav mig mot kontoret. Eller ja, skuttade vet jag väl inte. Det var nog mer så att jag egentligen bestämt mig för att stanna hemma, men mitt under julkalendern tröttnade på att sitta i soffan och dumglo och därför åkte till jobbet.

För att undvika risken att smitta någon skriker jag rakt ut när någon är påväg att passera tröskel till mitt kontor.

BETRÄD ENBART PÅ EGEN RISK!


Enbart dödsföraktande kollegan P (alias "fökyld-säger-du-äh-skärp-dig") har trotsat besöksförbudet.


På G på kontoret

Lutade hakan mot handen och vilade ögonen... SOMNADE!

Utdragen från säljarnas kreditkort har kommit. Kollegan P ligger i toppen och skyller på mig och våra dyra representationsmiddagar. Moget!

Upptäckte just skånska pepparkakor... mysko. Vet ännu inte om jag gillar eller ogillar, bäst att prova en till.


Önskestafett

Tar över stafettpinnen efter Hanna. Det var knivigt och tog sin beskärda tid, men här är den:

1. Bil med stor B. Har lite svårt att bestämma vilken färg, röd eller äggskalsvit. 

2. Dags för en ny tatuering. Sugen på två svalor (lite hemligt placerad), en klassiker bland sjömän. Givetvis skulle Marianne hos Kunst med Puls i Oslo få göra den med sin "prikketeknikk".

3. Fri tillgång till någon av följande stilförebilders garderober... Margherita Missoni, Dita Von Teese, Chloë Sevigny, Maggie Gyllenhaal eller Cameron Diaz.

4. Gröna fingrar. Ge mig en krukväxt, vilken som helst, och jag lovar att jag, trots idogt arbete för det motsatta, har haft ihjäl den inom en vecka.

5. Färdigt smultronställe i Skogarna med stuga, bastu och badtunna.


6. Tanya Streeters lungor. Tanya är innehavare av kvinnornas världsrekord (160 m) i fridykning och kan hålla andan in upp till 6 minuter.

7. En vit jul. (snö alltså, inget annat)


Mep mep wrooom

På lördag ska jag provköra en Mini Cooper Clubman. Så läckra, perfekt storlek och kommer även med dieselmotor vilket gör den till en miljöbil.  Nästa löneförhandling kanske...


Dags att byta gynekolog?

Tråkig eftermiddagar, lagomt tills det att paltkomat slagit till ordentligt brukar de mer eller mindre roliga kedjebreven dyka upp. Kollegan B delade just med sig av en engelsk språkpalör där företag ibland översatt lite tokigt. Exempelvis

På en läkarmottagning i Rom:

Specialists in women and other diseases.

Ett transporterbjudande som är svårt att motstå:

We take your bags and send them in all directions.

Man behöver dock inte översätta saker till engelska för att det ska bli knas. Ibland räcker det med en svensk felstavning. Jag, ett av mina ex och hans far fann en skylt på dörren hos den lokale tobakshandlaren.

Stängt p.g.a flytning

Till historien hör att fadern i fråga var en skojfrisk gynekolog och att det, så vitt som jag vet, än idag hänger en skylt på hans kontorsdörr med samma text.


Killer

Skippade dykning igår. Om man redan innan man hoppat i bikini och bassäng fryser in i märgen kommer det knappast bli bättre och förkylningar har jag verkligen inte tid med.

Kära andrestyrman L bringade dock goda nyheter. Ikväll kommer jäntungen hit och imogon blir det afterwork med henne och hennes G på O'learys. Deras Long Island Ice Tea lär vara en riktig killer... i dubbel bemärkelse. 




Jag och andrestyrman i Visbys botaniska trädgård. 
Nyfiken på vad vi egentligen pysslar med? Ta en titt på på Kriegsleute 1523 eller Historiska världar.


Windowshopping i jultider

Helgen var så härlig och blev den juliga energikick jag hoppades på. Storstädning, julklappsshopping, julskyltning, julmarknad, julbak, vörtbröd (med russin! Annars kan det vara) och kaffe med kardemumma.


I år är målet att handla så många julklappar som möjligt via internet. Det har gått helt ok så långt. Adlibris har fått ett antal beställningar men boken Vinterns söta som jag köpt till systeryster visade sig vara så fin och fylld med underbara recept att jag tog den själv och har nu kladdat ner sidorna med vit chokladtryffel. Ska nog gå och beställa en till nu. Guddottern har enligt uppgift inträtt i den fantastiska utklädningsåldern och ska få en kattcape i julklapp.

Klicka här för att se en större bild


Hopplöst?

Jag står i telefonkö... jag har plats 102!