Att ha fel och älska det!

Härligt! Nästan en hel dag närmare helgen och jag längtar faktiskt. Trodde helgen skull bli heldö, men fick fel... älskar att ha fel!

Fredag
- Till huvudkontoret i la stada Jönköping, ska träffa chefen och sattsar på att hyra film och köpa kinamat att ta med hem.

Lördag
- Åter till Jönköping för lite pre-möbelshopping. Stolar, soffa, mattor, fåtölj m.m. ska ses ut och femtio av IKEAs köttbullar ska ätas upp.
- Slappande eller socialiserande med MB på kvällen

Söndag
- Rådjursjakt med MB i Slättefall

Jippi!

Nu ska jag ringa hem och gratta pappa på namnsdagen och vänta på att julen ska börja braska!


Vänner i vått, tort och ishav

Hur min underbara lilla sjörövarflicka beskriver vikten av att prata, prata, prata med sina vänner:

"För jag hoppas verkligen att du försöker jobba med att kunna gnälla lite då å
då, även fast orsaken just då bara är en banan, som visade sig ha en lite FÖR
stor brun fläck under skalet (så att man riskerar att den går av å hamnar i
knäet när man försöker gnaga runt fläcken) eller en fågelskit på bilrutan som
kletar ut sig som ett jävligt streck när man startar vindrutetorkarna eller ett
kinderägg där man upptäcker att leksaken innuti redan är en helt färdigbyggd
liten ful fotbollsspelare osv.
Såna här saker är mycket rimliga "gnällstarters" å du, min lilla kicka, har
väntat allt för länge med att kasta dig storbölandes över telefonen, ringa nån
av oss o medans du kör plastfotbollspelarens lilla dåligt målade skalle i
pennvässaren, ljudligt klagandes över att du mår skit, piss å småsten å inte har
en ringaste aaaaniiiing om varför eller vad som satte igång det.
Det är helt enkelt lovely! Man mår sååå mycket bättre efter en sån urladdning
."


         

På detta skepp sitter hon nu påväg till Ryssland.
Puss på dig gumman!

Marsvin istället

Tack vara tidiga morgonnyheter fick jag i morse ta del av ny svensk forskning som visar att barnen i svenska familjer har betydligt mer att säga till om när det kommer till inköp än de haft tidigare. Nu rör det sig inte längre om beslut som frukostflingor och lördagsgodis, utan massor av grejer, viktiga sådanna också, typ semesterresor och val av dator. Givtetvis lät men ett barn själv säga sitt:

Reportern: "Brukar du få bestämma vad för grejer ni ska köpa?"
Barnet: "Jaa!"
Reportern: "Hur gör du för att få som du vill, tjatar du bara eller har du nått mer knep?"
Barnet (utan att så mycket som att blinka): "Jag brukar göra så att dom får dåligt samvete"

Ock detta mina damer och herrar får i vart fall min frukost att fastna på snedden i halsen! Tror jag skaffar ett marsvin istället.

svin

T-t-t-t-toppen!

Idag tänker jag inte ens försöka att jobba, snarare försöka få det se ut som att jag jobbar (något som är ett heltidsarbete i sig!). Istället ska jag försöka peppa mig själv upp ur den lilla grop jag egentligen önskar att någon bara kunde gräva igen med mig i. Till att börja med ska jag klura över något av det jag älskar mest... Film! Jag ska försöka göra min egen lilla personliga cover på Hs musiklista.

1)En film som förändrade ditt liv
Hur patetiskt det än låter betyde Legally Blond massor för mig, varje gång jag kände att skolan var kämpig och att jag inte passade in kunde jag lite på att Elle hade det värre.

2)En film du sett på bio mer än en gång
Titanic och Nightmare before christmas

3)En film du skulle vilja ha med på en öde ö
En rikitg lång, kanske Borta med vinden eller Kleopatra

4)En film som fått dig att skratta
Absolut gisslan eller någon av Monte pythons filmer i gott sällskap av andra galna filmälskare

5)En film som fått dig att gråta
Sex lektioner i kärlek, slår aldrig fel

6)En film du önskardu hade regiserat
Gudfadern, respect alltså!

7)En film som inte borde ha visats
Mitt liv som hund, helt vidrig film utan mening *rysa*

8)En film du nyss sett
Love actually, så himla mysig

9)En skiva du tänkt köpa
Legally blond, har tappat bort min skralitiga inspelning och har länge letat efter denna film i ICAs realådor för DVDfilmer

Adventsmys

Adventsljusstake i det enda fönstret i råsorteringen. Det är så mysigt att man nästan blir lite fnittrig.


Stöld

För mig lika mycket som stora delar av sveriges befolkning är arbete under denna tid lite som att vara eldvakt vid 3-4 tiden på natten... Dömt att misslyckas! Därför läggar jag nu ner och använder de sista minuterna på att sno bloggidéer från M och H.

Vad gör du, förutom att blogga? Skriver CVs till alla inblandade i JAS-certifieringen. (Hur förklarar man att man läst skoglig påbyggnadsutbildning på engelska?)

Vad har du på dig? HM-jeans som är tjata över stussen med ändå ger ett lite bagy intryck, illgult peak-bälte, vitt linne och blårutig peak-skjorta (Yes, I am a Peak-freak!)

Vad hör du? En radio på avstånd, bilar på väg 128 och det sövande ljudet av stockar som dunkar mot varandra i inmätningsstationen.

Vad förtär du? Banan och Cafelate

Hur känner du dig? Måndagslåg med en twist av träningsvärk, dock fläckvis lycklig av glada kollegor och spännande Anna Phil-avsnitt ikväll

skavsår och psykisk baksmälla

Ajaj!

Fötterna är fulla av skavsår, benen trötta och ömma efter allt promenerande och jag är drabbad av psykisk baksmälla. Ni vet hur man kan må ibland när man haft det helkul, stressigt och träffat folk twentyfourseven och plötsligt sitter själv i en tyst lägenhet och ska knata iväg till ett jobb där ens vara eller icke vara är helt outtalat. Nää, man får väl leva på helgens minnen och kommande helgers upplyftande event. 

Sofia K var givetvis helt underbar och för alla nyfikna kan jag meddela att det tycks som att hennes spelningar fortsätter ända fram i mars.

Helguppladdning

Lyssnar på Anna Ternheim (trycker på repit hela tiden för att höra Shoreline om och om och om igen) och laddar för helgen. Ska bli helt fantastiskt att äntligen få höra Svarta Ballader live! Dessutom blir det grov shopping (säg inget till J, "lyckligt oventande" är ett bra tillstånd för män påväg till sthlm) och 30års-fest till sena lördagsnatten, lyxig hotelfrukost och bakfylle-shopping på söndagen.

Nu ska här lagas indiskt och undertiden ska jag fundera på över den nästintill undantagslöst misslyckade kombinationen av sångerska/skådis. Hittills har jag bara kunnat godkänna Alanis Morrisette och hennes roll som Gud i Dogma (visserligen ett framträdande utan repliker och som varade i typ 5 minuter... men ändå!) Sen ska jag se Love actually och käka Bens and Jerrys Chunky Monky.

dogma


Energipåfyllning

Härliga långhelg!

- Shopping med mor (hittade igenting utom en ny affär vid regementet, Paviljongen där jag tror jag ska investera i en
Odd Molly-kofta)
- Födelsedagsmiddag för M med brudarna (Via Appia levde tvyärr inte upp tillförväntningarna...som kanske var något höga, men vi var jävligt snygga. Tackar H för möjligheten till bildstöld)

mat

- Shopping på egen hand (hittade duschdraperi och söt kofta)
- Middag med mor och far (gjorde min favo-pasta, men överdoserade tyvärr pastan i förhållande till såsen och allt blev en aningens torrt)
- Drinkar med M och hennes pojkvänn och hans polar (trevliga!) och försök till dans med överförfriskad H(Du var sååå söt gumman! Särskilt när du ville ge gubbarna en lapdans och försökte övertyga helt nyktra mig om att göra det samma)
- Bilstädning (tråkigt med ack så nödvändigt)
- Hundpromenix (inget går upp mot att snacka tjejsnack och bränna fett samtidigt)

Nu ska jag dra till ett nytt sågverk, alltid lite spännande!

Prioriteringar

Har nu för tiden så lite tid på mig vid datorn att jag måste prioritera vad jag ska göra. Blogga har tyvärr hamnat bakom eftersom jag älskar att läsa andras. Blev helt tokig av Ms inlägg om semesterlängtan och längtade desperat till min kommade semester, måste hitta på nått kul! Lovar att klura ut vad tills nästa bloggsession!


Den om livlig fantasi

Bjuder på lite fredagsunderhållning innan jag dyker ner i arbete igen!

80058-54

Drept - Dödad
Pinneman - streckgubbe

Hemlängtan

Satt djupt böjd över mina certifikatspapper när jag ansåg mig själv vara värd en stunds bloggande! Underligt nog eftersom jag tidigare i morse även var värd en stunds modesurfing på Style där jag nu har spanat in modetrender för våren och har nämnt ut Chloé till vårens mest lyckade collektion. Uppenbarligen gäller fortfarande höga platå- och kilklackar, A-linjeformade plagg, stora väskor och city-shorts.



Om några timmer bär det av hemåt. Hade egentligen tänkt att stanna kvar i smålands djupa skogar, men fick sån hemlängtan efter att ha sett Christinas ny video Hurt att jag ringde dirket till pappa och förvarande om min hemkomst.

Person in charge! Lilla jag!

Nuvarande jobbstatus:

- Löneförhandling
Lyckades inte! Hundvalpsblick och välgenomtänkta argument till trotts. Nått om "rättvist" och "endast förhandling i maj" var svaret. *suck*

- Uppdrag
Jag kan numera lägga titel i form av "Person in charge of JAS-grading and inspection" och "Person responsible of JAS-grading" till mitt CV. Tjusigt!

Snacke norsk

Uppklädd till tänderna (de onda små jävlarna) och väntandes på norrmän. Ska bli kul att prata norska igen!

Tandvärk och vuxenpoäng

Jävla visdomständer! Ajajaj!

Jaja i vilket fall hade jag verkligen ytterligare en kanonhelg med numera 30 åriga J. Efter att ha dumpat hundarna på pensionat band jag en ögonbindel på pojkstackarn och kidnappade honom till
Yxtaholms slott. Vi skrapade ihop hundratals vudxenpoäng med afternoon-tea, champagneprovning, femrätters och bastubad. Helt enkelt lovely!

Nu ska jag gå och ringa tandläkaren!




Var ska Röda Faran bo?

Jaha, garage för 400,- i månaden eller parkering utan el för 100,-?

Å en sidan...
För 300 kronor kan man få en sån
här ... varje månad!

Men å andra sidan!

Är med lägenhet...Igen!

Tjoho! Har äntligen hittat en lägenhet och känner därmed en enorm tyngd lätta från mitt C-kupe bröst. Spana in den! Min lilla etta är igen skönhets-miss utifrån, men är helt nyrenoverad med parketgolv, kaklat kök och badrum, badkar, balkong med morgonsol (bäst enligt mig) och kök i björk. Svävar i underbar inredningseufori!

Men ärligt, whats up med vädret? Snö på diagonalen... perfekt väder... om man är pingvin!

pingu