Personbästa

Jag är gymmad, lägenheten är skinande ren och maten för hela helgen inhandlad. Jag har sålt tre lass denna vecka, vilket inte bara är en skön kontrast till sega januari utan också ett personbästa.


Igår bestämde jag mig för att sätta åt chefen och fick tid för ett möte idag. Imorse med benen intrasslade i någon slags tortyrma... ehe, gymmaskin kom jag på att mötet faktiskt skulle kunna avgöra stora delar av min framtid. Jag älskar livsavgörande möten! Jag är peppad och mal mina huvudrepliker om och om i huvudet.


 

Kuriosa: Imorse fick jag med mig stayups istället för strumpbyxor i träningsväskan. Det i kombination med en kjol som visade sig vara liiiiite för kort för stayups gjorde att jag efter fem minuter på kontoret ursäktade mig, åkte hem och bytte om. Det gick fint när jag stod upp, men om jag vinklade höften i någon enstaka grad gick jag från kontor-chick till Reeperbahn-nasty på en nanosekund. Man undrar ju hur kommande möte hade gått om jag inte haft så nära hem.


Söl


I går kväll gav jag MB en lektion i konsten att kombinera öl med vin efter de norska visdomsorden:

Vin och öl blir söl
Öl och vin blir fin

Några minuter senare sket vi i reglerna och klunkade i oss en flaska vin till min
citronpasta och gick sedan till O'learys för att avnjuta en Starobrno (jag använder här ordet EN på ett mycket tveksamt och lite lösaktigt sätt). Sällskapet var trevligt över all förväntan tack vare en skogskonferens som belagts i vår lilla stad. Vi diskuterade passionerat skog och virke fram till klockan närmade sig ett och jag missade min sista buss hem. Jag suger verkligen på kollektivåkande!


Inga skelett i garderoben men...


image339    image340

Till vänster höger en suddig närbild av en flaska Kopanièiarska slivovica, polskt plommonbrännvin. Jag gillar min arbetsplats! (Höger... vänster... Inte bara bilden som är suddig. Tror ni kollegorna märker att nivån sjunkit i flaskan?)


Googles

Sitter här i mina ny glasögon och funderar över livet, jobbet och allt däremellan. Helgen var fantastiskt givande. Kläder shoppades, god mat åts och M gav mig hårt motstånd och värdefulla tips i rollspelet "Nu-jävlar-ska-jag-sätt-åt-tummskruvarna-på-chefen". Nu har den lille räven smitit iväg till Italien och jag har fått högvis av jobb med ny kunder och tidskrävande ordrar så tumskruvandet får vänta.


Veckan har och kommer präglas av eventuellt besök av föräldrarna. Det ska städas, planeras mat, köpas krukväxt, tvättas och ett schema för helgen ska läggas upp.


Fredag:

På spåret med hemlagad middag. Middagsförslag?

Lördag:

Museum

Bio

Middag på Pallas Athena

Söndag:

Skogstur

Lägenhetsvisning


image338


Go west

Med en blick över axel skjuter hon sakta stolen från bordet. Stövlarna har hon redan tagit av sig och i strumplästen smyyyyger hon försiktigt fram till jackan. Hon trär den över armarna i slowmotion och låter bli att stänga den, ljudet av blixtlåset kan väckan de helgtörstande kollegorna ur sitt pappersvänderi och avslöja henne. Hon sträcker sig efter väskan och är nära att stöta till högen med kontrakt. Hon fryser till. Allt är fortsatt tyst och lugnt. Ett knatter av datatangenter hörs avlägset från en annan del av kontoret. Nu väntar den mest kritiska delen av hennes flykt, hon måste ta sig över den stora korridoren/fikarummet för att komma från sitt rum till ytterdörren. Likt en ninja glider hon över parketten mot pelaren i mitten av rummet. Där bakom hämtar hon andan. Nu gäller det att fort ta sig ut innan någon lyfter blicken! Sista biten tar hon i två snabba språng och en långkullerbytta och med en lätt knuff glider dörren upp...

FREEDOM!

Nu åker jag till Gbg!
Hejrå!

image337

Jo, man är ju en trendsättare

Det verkar bli trångt för mig och M på stan imorgon...

Pirripirri

Fredag Fredag Fredag Fredag!
Skriker hon och rusar runt i hela kontorslokalen.
Eller nej, det gör hon inte, men hon VILL.

Vid lunch rullar jag mot Göteborg. Två timmar senare lär jag svära över avsaknaden av GPS. Ytterligare något senare är det dags för hemligt möte nr. 2. Jag är sådär skön pirrig i magen och lite lagom förväntansfull.

Ikväll blir det pysmys med M och imorgon shopping. Det var hundra år sedan sist och jag behöver verkligen preparera mig inför stundande klassfest.


Nu - kaffe!


Vem vem vem?

Nä men för faan! Jag kom just på mig själv med att säga:

"shit pommesfrites"

Vem, frågar jag mig, Vem säger så nu för tiden?

Stämmer bra?

Jorå, jag och luggen kommer fortfarande överens. Kollegan CM utropade "Men nu är du ju ännu mer lik Greta Garbo!" när jag steg innanför dörren igår. Idag låg det en utskriven bild på den svenska filmdivan på mitt skrivbord och i mejlboxen låg ett meddelande med ämnet "Det stämmer ju bra!" och en bifogad bild av samma dam från kollegan T. Jag fnissade som en barnunge hög på sockervadd och rodnade.


Igår såg jag, MB, CM och hennes dotter "Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street" i historien mest underbara biosalong. Jkpg fick en ny filmstad i somras och deras största salong erbjuder perfekt ljud, extra breda lyxstolar med extra benutrymme och mugghållare för en extra slant. Helt klart värt det! Filmen var också bra, varken den bästa musikalfilmen jag sett eller Burtons bästa, men ända sevärd.


Uppdatering:
Faan ,vad jag hatar när folk gör betydelselösa reklaminlägg för sina bloggar i kommentarfältet. SLUTA! Jag kommer aldrig läsa era blogg... bara för att djävlas!


nåla upp mig

Stoppa pressarna!!!
Jag har pinup lugg!


på hett plåttak

I helgen blev elsystemet till stugan godkänt. Vi rör oss sagt men säker framåt i projektet "Ge Råa en fast punkt i tillvaron".



Bildbevis på att jag inte bara sitter som sessan på ärten och pekar med hela handen. Jag kan manövrera en skruvdragare jag också! Om nu någon tvivlade... det gjorde jag... gör jag.


Skäm bort mig

Det känns inte som måndag idag. Vet inte varför men jag är på topphumör och är sådär satans produktiv att jag ger mig själv ångest. Jag har redan hunnit tjata på min agent upprepade gånger att jag visst tycker det är dags för mig att möta mina kunder face to face. But Noooo Krischtina! Men jag brukar få som jag vill...


Fler saker jag vill ha:


Lugg (och inte en sådäringa modern lugg som händer ner över ögonen utan en skönt pinuppig lugg)

Svalor på nyckelbenen (till och med Mamma tyckte det lät som en bra ide... hmm, borde kanske vara ett tecken på att det INTE är en bra ide)

Glasögon (det går inte en dag utan att jag sänder en tanke till de sköna nördbågarna jag tyvärr tackade nej till)

Kanonväder i helgen när jag ska shoppa med M

Kjolar (detta år ska gå i kjolarnas tecken)

Pannkakor med blåbärssylt


Uppdatering:
Ooh oh oh! Åsså vill jag ha en lerduvekastare! Till och med modebloggseliten (oj, nu fick jag visst lite känningar i min kräkreflexmuskel) har fattat grejen.


ingen prognos att lita på

Prognosen för arbetsveckan som snart är till sin ändå var:

"slapp, med goda utsikter att ta måndag och fredag off"

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ...  HA!

Måndag var jag visserligen inte kontoret, men spenderad hela dagen på akuten med diverse kollegor i telefonen. Det var nästan så att jag saknaden tiden då man inte fick ha mobilerna på i väntrummen. Fram tills för några sekunder sedan trodde jag dock att jag redan ikväll skulle kunna slinka iväg till skogarna, men ICKE!


Snorbobba också!!!!


I'm cut out for it

Strul, strul, krångel och bängel och dessutom en frånvarande CM vars signatur krävs på vissa papper har lett mig till allmän dagisverksamhet med klipp, klister och tipex.


 

image332


DONT!

Om ni någon gång funderar på att göra affärer med nordafrika... DONT!
Strul, strul, krångel och bängel! Det är därför och bara därför jag inte hunnit blogg något!

Inte ett dugg avundsjuk

Bilder hos min gode vän Eriks facebooksida gav mig minnesflashar från en tid då kontoret inte var min arbetsplats ...




Minns en tid då lunch på pickupflaket en strålande vinterdag, en middagslur i mossan med vårsolen värmande i ansiktet eller ett nakendopp i en tjärn efter en varm dag på hygget var vardagsmat för mig.


Tack för bildlånet E!

Jag är inte ett dugg avundsjuk!


Z

Äntligen en hektisk vecka!


Känner mig på strålande humör och ser fram emot att rumla runt med remburser och trattor. I natt drömde jag dessutom att jag rumlade runt med någon totalt opassande att rumla runt med (ingen bekant till er kära läsare). Det är underligt hur länge under en dag man kan känna sig påverkad av en dröm, positiv i detta fall. Där blev det visst lite personligt... nåväl, det bjuder jag på!

Över till betydligt obehagligare grejor. Gårdagen spenderades på akuten med mamma som halkade under vår morgonpromenad och bröt handleden. Hon var övertygad om att det var en stukning, men när jag drog av hennes handske och hennes handled såg ut som ett Z fanns det ingen återvändo. Att se läkaren och sköterskan dra rätt benet var något av det mer obehagliga jag bevittnat. *Rysa* I övrig var allt väldigt odramatiskt.


Nehej, nu ska jag leta "försvunna" virkespaket. Hmm, var skulle jag gömma mig om jag var 119 paket fura sjundesort?


I landet lajvien

Trött trött trött! Kämpar mot en förkylning och vägrar blankt att ge den övertaget!
Led under svåra skrattattacker igår när jag övertrött och lätt hög på kaffe surfade runt efter lajvbilder.

Skrattanfall no. 1
Allas vår
andrestyrman

Skrattanfall no. 2
Lajvvärldens bad boys. Jag har dejtat en av killan i främre raden och andrestyrman har satt tänderna i killen vid den blå flaggan.


Skrattanfall no. 3.
M, tycker du att någon på bilden ser bekant ut?

Skrattanfall no. 4
Landet Lajviens egen Snygg-Lars



Memories!

Och Nej, ni kommer aldrig få se bilder av mig i denna kategori!

Bless you!

Ringde just till utlastningskillen vid ett av våra verk och skrek:

Han hör bön! Jag ska faan börja gå i kyrkan!!!

Anledningen vara att jag efter grava panikattacker hittat ett försvunnet kontrakt som jag också bett honom att leta sig blå efter. Nu ska jag ringa till Kontorsspecial och be dem leverera ett arkiveringssystem och ett knippe ordningssinne. Sedan ska jag till veterinären med Eskilpatreskil som fått noskvalster.


Uppdatering:
Och så har jag beställ 13 semlor från
Kroatorpet till eftermiddagsfikat. Filismaskens!


Grattis M!


50 ft.


Jaha ja! Det verkar som om dom har gjort en film om mig och min utekväll i mina höga klackar.
image331


(visste ni att jag hade ett ex som erkände att han brukade försöka få mig att gå vid sidan av trottoaren för att han skulle verka längre. Manligt!)


Värderingar

Vårsprall i benen! Jag vill galoppera på en äng i skära ballerinaskor och äta kärleksmums! Att mitt i hundpromenaden i parken ta ett kundsamtal på en parkbänk i solen var inte alls fel!


Jag och MB körde lite värderings tester mitt i vår libanesmiddag i lördags. Bland annat den här:


En vis man, en skeppsbyggare, en kille, hans flickvän och hans kompis är ute på havet. Skeppet förliser och killen och hans vän räddar sig iland på en ö, de tre andra hamnar på en annan ö. Flickan vill till sin pojkvän och ber skeppsbyggaren bygga en båt åt henne. Han går med på att göra det om hon går med på att ha sex med honom. Flickan tvekar och ber den vise manen om råd. Han uppmanar henne att följa sitt hjärta. Eftersom hon så gärna vill till sin pojkvän går hon med på skeppsbyggarens krav. När hon väl kommer över till sin pojkvän vill hon vara ärlig och berättar vad som hänt. Han blir upprörd och besviken och lämnar henne. När flickan berättar vad som hänt för pojkvännens kompis blir han förbannad, tar båten över till den andra ön och slår ner skeppsbyggaren.


Sortera nu de inblandade utifrån vilka som bettet sig värst och bäst i denna situation.


Kan liva upp vilken fikarast som helst! Jag blev förvånad över hur obeveklig jag var i min åsikt.


Living on the edge

Murrf... hatar när det händer massor och jag inte hinner blogga av mig. Nu får det bli ytterligare ett mastodontinlägg för er att somna över tangentbordet till.


Torsdag:

Förutom att flörta med och larva sig inför mister gamla-pengar tog jag med några kunder på hockey och vaknade givetvis på fredagen med en lätt baksmälla. Det blev en del öl innan, i pauserna och efter. Men det var kul. Jag såg 2 av sammanlagt 9 mål eftersom jag var fullt upptagen med att prata strunt och spana in lammkött i matchhäftet.


Fredag:

Precis som jag misstänkt tog det ca 3 minuter innan den första kollegan kommenterade min klädsel.

"Oi, ska ru på dejt ikväll eller!?"

Och eftersom det inte var läge att prata officiellt om mitt hemliga möte som jag klätt upp mig inför rodnade jag och nickade. Har hittills klarat mig från korsförhör av nyfikna kollegor utan eget intressant kärleksliv. Puh! Mötet gick dock bra... mycket bra!


Lördag:

Shoppade loss för första gången på flera månader och kom hem med söt kjol från Vero moda, en t-shirt från H&Ms aids-kampanj och en stickad tröja med lite paljetter (osäkert om den får stanna) Dessutom massa smågrejor som gör att pengarna försvinner utan att man riktigt förstår vart de tar vägen. Kjolen och t-shirten fick följa med ut på kvällen tillsammans med Ash pumpsen och MB. Hade det riktigt kul opch kände mig som en sessa, men undrar en sak...


Varför kan jag inte få upp en mentalbild i mitt huvud på hur jag sakta närmar mig stupets kant när jag för ett stort glas brandy mot min mun? Varför ska det vara först dagen efter som jag förstår det katastrofala i iden med den "sista drinken"?