Pannkaka

Jag har ätit pannkakor med MB! Bra va? Jag är skitnöjd!

Dagens...
Plats: 
Soffan
Gjort: Skickat visa-ansökningar för nordafrikanska gäster, ordnat med reburs-papper och varit på Cafe Påtår
Att göra: Vovvepromenad och Zzzzzz
Sinnestillstånd: Mycket tillfreds
Musik: The Hellacopters - I'm in the band
Klädsel: Svarta mjukisbyxor, surf-aktigt rosa linne och babyblå peak-hoodie
Dagens köp: Amerikanska pannkakor med äpple och kanel och en stor kopp vaniljthe

Skoj skoj skoj



Hanna, jag och min kollegor tackar dig. Nu vet vi vad vi ska göra med alla överflödiga bilder från våra marknadsdagar!

Missriktad kreativitet

Tog under dagen en tur förbi mässan Elmia och häpnade av synen som mötte mig. Jag kunde knappt slänga min väska över axeln utan att nocka fem blekafeta datanördar. Tillbaka på kotoret visade det sig efter några sekunders googlande att världens störrsta lan-party går av stapeln på Elmiaområdet under helgen, DreamHack! Jag hoppas att närliggade butiker fyllt upp sina cola-lager ordentligt.

På en nördskala från 1 till 10 skulle jag säga att datanissarna får 9... enbart lajvare får högre poäng.

Lycka

Idag mindes jag plötsligt att Stockholmssända Rockklassiker 106,7 även går att lyssna på via nätet. Så idag slipper jag Magnus Uggla och Mange Schmidt och kan iställer avnjuta härlig old school rock med Dave in the afternoon.

image303


Ibland får jag för mig att det hade varit väldigt coolt att vara med på tiden det begav sig. Är det försent att bli groupie? Och hur går det då med självrespekten? Om vi nu utgår ifrån att jag har någon sådan...


Dagens...

Plats: Vid skrivbordet på kontoret
Gjort: Signerat julkort till kunder, bokat hotell och fixat foton på varor till palltillverkare
Att göra: Marknadsmöte, kvartalsinfo från koncernen och afterwork med Sydved och polaren N
Sinnestillstånd: Lagomt novemberslö med för lite att göra
Musik: Fergie - Clumsy
Klädsel: Lila bolero, vitt topp, peak-jeans och höga klackar
Dagens köp: Nässpray och en stor stark på O'learys

Julpyssel pågår

image302

Nu jäklar tomtegubbar ska vi slå i glasen

I helgen ska det bli julstämmning om det så är det sista jag gör. Julbak, glögg, Jul i folkton och julskyltnig i Smedbyn.


provocerad och inspirerad

Sexiga Agent Provocateur har kommer till Sverige. Detta får bli startskottet för uppdatering av min underklädeslåda! Inte för att jag har råd att handla där (ett set kan kosta över 3000 kr), men inspereras kan man ju alltid. Mina pastelliga älsklingar i rosa, turkos, ceris, corall m.m ska få sällskap av lyxigt siden, satin och spetts i mörka färger. Ledorden Sexigt och Kul blir Sexigt och Elegant

image301

En högre växel

Under trämarknaden fick jag rådet att se till att få sågspån på föttern. Alltså att se till att inte bli centraliserad kontorsråtta, utan tillbringa mycket tid ute på sågverken. Under denna vecka kommer jag besöka minst fyra av våra verk och nedan ser ni dessutom en bild av en produkt jag själv tagit fram.



Hade någon för två år sedan berättat att jag skulle jobba åt en sågverkskoncern och älska det hade jag nog klappat till personen i fråga.


Solen går upp bakom Huskvarnaberget

Sovmorgon och promenad till jobbet längsmed Vätterstranden. Så vackert och kallt att man vill börja gråta.

image297

Jag uppskattar


- Dyk med våra proffsiga instruktörer ikväll
- 1300 kr tillbaka från Jönköpings El för outnyttjade timmar
- Trött labrador som somnat på min fot


Stars and stripes

image295     image296

Jag och kollegan på hotel Bilan i förhandling med tokroliga norrmän

Svordom Svordom

Men vad f***n! Vad är detta? Dålig karma eller?

För första gången på hela säsongen bestämmer jag mig för att skippa jakten och ta sovmorgon och skrutta runt, blogga, pack i lugna och ro och åka in till stan. Och vad tror ni händer!? Laget skjuter två älgar och fyller därmed upp kvoten för iår. Ni ska vara glad att jag svurit sluta på alla mina svordomar säger jag bara!

Och missförstå mig inte. Jag förväntar mig inte sympati från de jaktmotståndare och vegetarianer som läser detta... MEN ÄNDÅ!!!

Nu ska jag gå och hitta på fler fula ord!


Bokslut för v. 47

Känns som om jag behöver reda ut tankar lite runt veckan som passerat.

Veckans...

Tyngsta: Farmors Carl-Johanmöbel (jag tröstar mig med att hon säkerligen aldrig kommer flytta igen)
Trevligaste: Middag på Valfrids
Otrevligaste: Taffs på rumpan (hade inget med ovanstående att göra... tyvärr ;))
Roligaste: Kortfilmen innan Ratatouille
Outfitt: Fångdräkt jag och mina kollegor tvingades bära under prisförhandling med norrmän på hotell Bilan (bild kommer)
Kommentar: Vi funderar på att gifta bort dig till en inflytelserik trämagnat, vad säger du!? (Tack Chefen D)
Flyt: Privat snackis med potentiell arbetsgivare på vägen mellan Sandgrund och Plaza
Godaste: Middag på Blå
Girltalk: Lördag på Harrys med Andrestyrman, hennes Kaka och L. (blev inte ett dugg klokare, men kul var det)
Miss: Gav upp lördagskvällen och Koriander allt för tidigt
Underbaraste: Inga kommentarer ;)


Uppmaning

Skyltsöndag känns oerhört avlägset i novemberslasket, men jag ska ändå göra en repa in till la stada innan hemfärden till Sveriges bibelälte och lyssna på mammas gospelkör i MittiCity. Kanke kan man komma lite i stämning.

Kom och anslut gott folk!


Klon

Den här tjejen borde sova! Kånkat möbler hela dagen med gnatig farmor, skvallrat med brudarna och jakt arla i morgonstund, men ändå sitter jag här.

Känns så trist att veckan är över och jag tror bestäm att jag redan gripits av måndagsångest. Hmm, kanske bäst att fokusera på de goda tingen... Dyka, träna, vaxa bikinilinjen (kul och kul, vet jag väl inte men ändå), sälja mer virke än någonsin... Bäst att styra upp något mer för det där lät rätt lamt.

Nästa helg vankas det jakt antigen här i Skogarna eller på vildsvin söder över. Bläää, de blir mycket extra packning. Kanske bäst att klona mina ägodelar och ha en klon i Jkpg och en i Skogarna. På så vis slipper jag ju packa om allt hela tiden. Faan vilka briljanta ideer jag får mitt i natten.

Natti natt

3, the magic number

Det värsta med en fantastisk vecka hemma i Skogarna är att Jkpg inte känns så lockande. Det jag saknar går att sammanfatta i tre punkter:

Jobbet
Gymmet
Min vaxerska (den enda kvinna som får komma innanför min trosor)


Trämarten

Jösses! Jag är helt färdig!

I tisdags kväll smygstartade jag och två kollegor den stora Trämarknaden med förhandling med norrmän, middag med norska agenterna och barhäng på Bishops. Sedan dess har det gått i ett med möten, seminariums, middagar och mingel. Jag har haft det så otroligt roligt! Jag har lärt mig massor och längtar redan till nästa år. Detta till trots:

För den som tror att sverige är ett jämställt land och att män inte, åtminnstonne delvis, är djur vill jag bara säga; följ med mig till Trämakrnaden i Karlstad.

Jag kan inte för mitt liv förstå hur man som mot allt bättre vetande beter sig som man gör. Män som gentemot mig är eller i en nära framtid kan bli kollegor, kunder, leveranörer, agenter, konkurrenter m.m. gör dig själv en otjänst genom att taffsa, flörta, fråga eller erbjud opassande saker. Är det så jäkla svårt att förstå?

Mer om min hektiska vecka kommer när jag inte är så trött att ögonen går ikors.

Love me or hate me, that is the question.

Den stora rosa cabinväskan är packad, rumpan tränad och Kollegan Ps födelsedagstårta uppäten. Nu ska jag bara skriva ut ett kontrakt och faxa över till min storkund. Och efter det... Mot Skogen!

Igår ringde jag kära bror för att kolla gemensamma julklappsköp. När jag är mitt inne i "tack-och-hej-då" frågade han "Vet du varför jag trodde att du ringde?". Jag hade givetvis ingen aning men blev upplyst om att det var hans födelsedag. HELVETE! Det var bara att be om förlåtelse, utmåla sig själv som klantigast på norra halvklotet och lova att komma ihåg tills nästa år. Hur nu det ska ske!? Jag är disträ och förvirrad, bara att acceptera!

Royalties

HA! Jag är faan helt kunglig! Jag lyckades just boka hotellrum till en kund i Karlstad under Trämarknadsveckan. Hotellen har väntelistor till sin rum som är över 15 personer långa. Min chef kommer kyssa mina fötter. Det mina kära vänner är vad jag kallar kvinnlig list! 

Lite skit i hörnen...

Oj! Fick en häfigt impuls att skaffa katt. Undrar vad Eskil skulle tycka?

image294

Ska nog gå och be min kollega återberätta alla hennes historier om kattskit i hörnen och kissblöta strumpor.

Lite nytt under solen

Shoppingfastan har gett utdelning! Kollade idag genom min ekonomi och isåg till min glädje att jag mer än halverat min "rörliga" utgifter (inga fast kostnader som försäkringar, hyra m.m inräknat) sedan uppdraget startades.

Jag kan verkligen rekommendera lite fasta. Inte bara förbättrar det ekonim, det minskar dessutom stressen. Om du vet att du inte kan spenera pengar på kläder slipper du älta vad du ska köpa konstant i ditt huvud. Visst du att vi tänker i snitt 6500 tankar om dagen? 95 % av dessa är tankar vi tänkt förut. Skrämmaden va? Inte mycket nytt under solen där inte. Shoppinguppehållet har hjälpt mig att rensa ut några gamla och ge plats för några nya.



Greta & Thorsten

Mias föreläsning var kanon, en blanding mellan självutveckling och ståupp. Tacksamhetslistor, barns självkänsla, att säga Ja när man menar Nej och Greta och Thorsten har disskuterats vilt vid fikabordet idag.

Greta och Thorsen var hennes smeknamn på de grälsjuka alteregon hon och hennes man förvandlas till när det är trötta , hungriga m.m. Mia blir en drama queen som Greta Garbo och hennes man blir rabiat som Thorsten Flink. När grälandet gått för långt kan någon ropa Trocadero! och då måste de sluta bråka och äta och sova på saken. När de är pigga, mätta och mår gott har Thorsten och Greta vanligtvis lämnat huset och Mia och hennes man kan tillsammans reda upp röran de två dramatikerna lämnat efter sig, tillsammans som ett team. Kanske något att tillämpa...


Boosting

Äntligen är datakursen over and finito och jag är givetvis fulllärd. HA! As if! Min kollega somnade i stolen bredvid mig så på det hela taget var det givande.

Nu ska jag boosta mitt självförtoende med Mia Törnblom.


på obetald övertid

Sitter på övertid. Borde gått för en halvtimma sedan, men ska hänga här i en timme till och invänta Andrestyrman och hennes pojke. Jag har ordnat gratis träning åt dom i "mitt" gym och nu ska vi köra skiten ur oss. Sågverken har stängt och mina kunder har gått hem för dagen. Rensar mejlboxen och läser...

image293

Sitter dina röda strumpor för tight eller?

Kollegan C kommer något försenad in till fikat. Några av oss vet att hon under morgonen varit hos veterinären med sin hankatt för att kastrera den. Alla i rummet utom kollegan P är kvinnor...

Jag: Hej, hur gick det med katten?
Kollegan M: Jaa just det, du var ju hos veterinären.
Kollegan P: Vad var det för fel på den?
Jag: Han var en man...
...
Kollegan M: Det där hörde han inte... 

Fiske, house och mys

Huvaligen! Stel i nacken och begynnande huvudvärk. Ikväll blir det en omgång i gymmet och ett pass BodyBalance. Det borde lösa upp det mesta.

Fredagen var snöstorm, tjejmys och House med sötaste
Housewives. Fick så mycket komplimanger för mitt röda läppstift att jag spenderade stora delar av kvällen med rodna.

Lördagen var lunch på Vero, kvalitetstid med guddottern, Seklingnatta och drinkar med andrestyrman.

Söndagen var Zzzzzz


Måndagen var jag ledig och på möte hos Minnesmottagningen. Mycket givande om bemötande och sjukdomsförlopp. Jag önskar att alla annhöriga skulle få samma chans.

  
Fredag hos Andrestryman med snittar och Champagne

    
Lördag med siktet inställt på Guinness


Screw you guys, i'm going home!

Ska bara svimma en stund i sängen innan jag drar iväg mot skogarna. Nej, inte somna, svimma! Jag är så trött och måste bara finna enerig till ikväll. Andrestyrman har lovat att dressa upp mig ikväll så jag slipper tänka på det. I väskan ligger redan nu jeans, mys-koftor och en hög golvkataloger. Perfekt för mys i soffan i Skogarna.

På måndag ska jag till Minnesmottagningen och träffa en anhöriggrupp bestående av barn till alzheimerssjuka. Eller barn och barn, jag kommer nog vara yngst. Känns fint att ha norra Europas bästa läkarteam inom psykogeriatri.

image290
Ikväll blir det
röda läppar och Dry martinis

Done!

Nu är naglarna fixade!

Tror inte det är någon risk att jag blir utbränd va?


Skärpning

Nu har jag gjort allt för att få min kropp att må bra, men den envisas ändå med att må som urtvättad tubsocka utan resår.

Igår var det lång promenad, en liten skål med godis, filmtajm med Kalle och chokladfabriken och tidig kväll. Idag har jag ätit en mycket stabil frukost och tagit sovmorgon. Jag tror helt enkelt att jag bara bestämmer mig för att må bra. Kanske ska jag gå in till kollegan P och gnälla lite. Sist jag upplyste honom om att jag höll på att bli sjuk så han åt mig att skärpa mig och det funkade.



Mejlkorrespondens

Från: Kollega B
Till: RT Sales ALLA
Ämne: Mera självkänsla


Hej!

Vill bara påminna om kvällsseminariet med Mia Törnblom. Chefen D - blir tuppen i hönsgården!

mvh

B


Från: Chefen D
Till: RT Sales ALLA
Ämne: Re: Mera självkänsla


Kuckeliku


Piska eller morot

Schiße! Min xjobbshandledare hade ringt och lämnat ett meddelande medan jag var på gymmet. Jag Vill Inte! Låt mig bara vara är du snäll!

Det värsta är att hon brukar ha ett annat grepp än att ge mig dåligt samvete (som lärar faktiskt brukar göra),
hon fjäskar stället. Något som jag har ännu svårare att stå emot. Så om ni nu undrar var jag kommer befinna mig de nästkommande veckorna så är svaret; i sängen med datorn, te, plugg-godis och högvis av skogs- och genusböcker.


Frosseri all over again

Oooh nooo! Nu står det en till konditorilåda på fikabordet!

Det är tur att företaget betalar mitt gymkort annars hade jag fått stämma dom för bidragaden till övervikt.


Han är ju söt... i alla fall

image287

Min håriga kollega... söt med helt värdelös på virkesförsäljning

Straffet för en dödssynd?

Suck!
När ska jag lära mig? I största allmänhet gillar jag inte bakelser och tårtor och i synerhet inte sliskiga Gustav Adolf bakelser. Vem kom på idéen att blanda sockerkaka, blåbärssylt, vaniljkräm, jordgubbsfluff, grädde, mördegskaka, rosa glasyr och en liten Adolf i choklad. Jag mår illa!


Frosseri

Noll och intet i blogginsperation! Nu ska jag gå ock käka tårta som någons kund bjuder på. Hoppas det är en nöjd kund så att man slipper riskera arsenikförgiftning.

The Donnas

Ibland suger det lite extra att snåla. Som exempelvis när Bandet (med stor B) kommer till Göteborg och jag vet att det är mot allt bättre vetande att åka. Inte bara för att biljetterna kostar, utan även resan, uppehället och deras nya skiva (som jag givetvis måste köpa om jag ska gå på konserten). Och hur bra är det att ta ledigt två dagar för att få rocka loss... beror vem du frågar givetvis.

  

Prognoser

Mor och far har "hotat" med att komma och besöka mig i helgen. På ett villkor från dem; att vädret blir OK. Och vad kan man göra annat än att förstå. De har varit hos mig i Jkpg två gånger och ingen av dessa besök har varit någon höjdare ur vädersynpunkt.

Besök 1
Stormen Per fäller 12 miljoner m3 skog under en natt och vi tvingas stanna inne i lägenheten hela helgen för att inte riskera att få flygade grejer i huvudet

Besök 2
Under denna helg regnar det rekordmängder och vägar spolas bokstavligt talat bort. Knappst något tillfälle för att ta cyklarna med ut till Visingö som planerat.


image286

Mor, far och Eskil på Visingsö... med bil.

Omkörd

Någonstans mellan Hjo och Habo påväg hem tröttnade jag på bilåkning och trampade gasen i botten. I 130 knyck blev jag omkörd av en svar Audi och genast började jag fundera över om inte bilen och omkörning var bekant... mycket riktigt! Några sekunder senare ringer mobilen och Kollegan Ps namn dyker upp på displayen. I luren skriker P på skårrande skånska

Hörru, man kan ju inte parkera på en riksväg!!!

KGB och Halloumi

Vilken kanonhelg! Perfekt tempo, hann med allt jag planerat och träffade i vanlig ordning massor av trevligt folk. I vanlig ordning vann dock älgen över Råa. Vid det här laget står det väl 6-0 till älgen.

Innan alla kommer till kontoret och innan mina agenter vaknat passar jag på att göra en lista... ääälskar att göra listor!

Senaste impulsköp: Filippa K kofta (har den på mig just i detta nu, fantastisk)
Bästa promenad: Vätterstranden
Äter lyxmiddag: när jag lagar eller någon annan bjuder
Favoritgata:
Danderydsgatan
Bästa förfestmusiken: Lovely Amy Winehouse
Reser helst till: Äventyr och ny upptäckter
En bra gå bort-present: En flaska Ravenswood
Favoritlyxartikel: Foundation
Älsklingsljud: Eskil som låter som en gris när vi myser i soffan
Senaste upptäckt i Stockholm: KGB, En rysk restaurang/bar
Favoritgalleri: jag är ingen gallerimänniska
Här bjuder jag mamma på middag: Koriander eller Hemma
Fikar gärna på: övervåningen (kontorets fikrum ligger en trappa upp)
Favoritfärg/er: lila är min grej just nu
Rockstjärna jag vill träffa: skulle vilja festa med brudarna i The Donnas
Favvoskor: svarta Gant-stövlarna
Klädkonto per månad: *rysa*
Mode jag aldrig vill se igen: man ska aldrig säga aldrig
Bästa fyllekäket: lammfärsspett från Taste of Beirut med ett lass grillad halloumi
Bästa diktsamlingen: Svarta ballader av Dan Andersson (i ärlighetens namn vet jag inte om jag kan namnet på någon annan diktsamling)

Wroooom!

Nu ska jag kila en trappa upp och fika med kollegorna. Sedan för mig Röda Faran till Skogarna. Där väntar middag med familjen, jakt, festligheter hos MQ-L (stort tack för att jag får crasha din fest), planering av stugbygge och lunch med Bejbsen.

image285

Nästa Halloween...

five darlings

I helgen som gick insåg jag och M att vi har gemensamma kändis-crushar. Killar som ger oss en känsla av vad för typ av liv vi skulle leva tillsammans. Jag kom på några fler och här är min list på min fem älsklingar. (Alla är svenska, jag gillar att gräva där jag står)

Per Moberg
Jag ser det tydligt framför mig. Det skulle vara ett vansiningt passionerat förhållande. Vi äter en fantastisk middag på vildsvinnet vi skjutit under jaktdagen tillsammans, sedan blir vi ovänner om huruvida en hagelbock eller en sida vid sida lämpar sig bäst för harjakt och sedan har vi vilt make-up-sex. Jag skiter i vad det blir för mat, jag tar honom ändå. Mums!

Hans Fahlén
Han lämnar Kristin för att åka på äventyr jordenrunt med mig. Han lär mig åka skidor så där skitbra som jag vet att jag egentligen kan och på morgonen äter vi frukost i sängen bland flufiiga duntäcken i vår timmerstuga högt upp i Åreskutan.

Per Dahlberg (
oops i did it again)
Vi dricker vin och pratar historia och musik sent på nätterna. Vi träffar hans gamla punk-polare och mina 1500-tals-nördar på udda pubar i sthlm där vi bor i en dragig, men romantisk, lägenhet i Gamla Stan.

E-type
Jag må känna ett starkt ogillande inför han musik, men han är imponerande. Han tillhör elitnivå i trapp (en tävlingsform i hagelskytte), ha skrivt ungdomsbok, satt med i sthlms skönhetsråd, bygger vikingaby, festar på medltidsveckan, går som elev hos Erns Billgren och ser till att illa behandalde hundar kommer tillrätta. Jag skulle gärna ta en närmare titt på hans liv.

Timbuktu
Vore coolt att vara med någon som så många ser upp till och som jag själv är helt oimpad av... SKOJA! Tror faktiskt inte att vi har så mycket gemensamt och ärligt talat anser jag att skånska knappast är en dialekt, mer en halssjukdom. Med andra ord kom jag bara på fyra stycken!

           


Stugan - golv och spis

Bygglovet kom, stugan revs och stora delar av grunden är lagd. Vi är verkligen påväg nu och det är spännande!

Nu har jag jagat börjat jaga ett golv (eftersom valet av golv på många sätt är avgörande för platta, golvvärme m.m.) och en bild på en murspis som ska stå som förebild när min ska muras. Golvet kommer med stor säkerhet bli något i still med detta.


image282

Pinsam, charmlöst skämt

Onsdagen var tänkt att åter bli en tv-njutar-kväll efter hektiska månader. Men besvikelsen var stor!

Toppmodel är rent ut sagt bara ett skämt, Bonde söker är bitvis så pinsamt att jag bokstavligen inte kunde fortsätta titta utan var tvungen byta kanal och Greys har totalt tappat sin charm.

Filmkrönikan räddade kvällen! Önskar dock att jag skulle ha insett Heroes storhet tidigare. Kirsten Bell är fantastisk och ikväll ska jag njuta av henne i Veronica Mars istället.


image281

Dags för ett sängkammarpass?

På corepasset igår gjorde vi några mycket ansträngade övningar liggade på rygg. Spridda pustar och stön hördes över salen och när vilan kommer utbrister en något äldre kvinna:

Tänk att man kan bli så här anfådd när man ligger ner på rygg!!!

Jag var tvungen att bita en stor tugga ur min pilatesboll för att inte brista ut i gapskratt och fråga henne hur det egentligen stod till med hennes sexliv.