No couchpotato

Ikväll fortsätter vi ned i fördärvet med After Work! Kombinationen med tidig, tidig, tidig buss till Sthlm känns minst sagt tveksam, men jag vägrar att vara hemmasittare om ett annat alternativ finns.

Imorgon blir det shopping med L och förhoppningsvis lite kindpussande med M, vars vägar vi korsar i den stora staden. På listan över grejer att grilla plastkortet för står nattlinne (nu djävlar), ny underkläder (för fortsatta äventyr), inredningsprylar (till mitt nya plejs) och gosiga höstklänningar. På kvällen blir det kräftor med Uppsalastudenter. En inbjudan jag fått tack vare go gamla kommunist-ML och Facebook (M, inse fördelarna)


image190

*slurp*

Vad gör man inte för lite fylla

Igår lagade jag Ms auberginegratäng till mig och MB. Med tio miuter kvar på gratängens tid i ugnen tittar jag med längtan på mina vinflaskor och följande konversation följer:

Jag: Synd att du kör bil annars hade vi kunnat dela på en flaska vin.
MB: *ser ledsen ut*
Jag: Men om du kör ner din bil till stan och jag åker efter och hämtar dig. Sedan vi kör upp till mig igen, äter och sedan kan ju du gå hem!?
MB: *ser lite gladare ut, men något skeptisk*
Jag: Jo, men så gör vi!
MB: *jätteglad* Ja det gör vi!


I min bil påväg tillbaka till lägenheten:

MB: Det känns i allafall skönt att vi är två som är påväg ner i alkoholismen så man slipper gå under ensam!


an affair to remember

Något hände igår kväll....

Jag blev kär!
Jag är helt upp över öronen förälskad i min nya hobby,
fridykning!

På fem meters djup, omgiven av klarblått vatten, insåg jag att jag lever ett underbart liv. Och att jag, det abrupta slutet till trotts, egentligen fått ut precis vad jag från början önskade mig av min lilla historia med Dykaren. De dagar av förhöjd lycka och njutning (Och Nej, jag menar inte sex... bara) som han bidrog till var faktiskt värt en dag av mild ångest. Men nu ska jag vidare mot nya äventyr!


Sedan tog syret slut och jag var tvungen att simma upp till ytan...


image189

Mot nya djup

Jorå, man må ha blivit "dumpad" av dykaren (om man nu verkligen kan bli dumpad av någon man knappt träffat... eller pratat med), men jag vill åter understyka vikten av vänner. Andrestyrman L skrev just:

"Och angående JB, må syret sina i hans dykartuber och cyklopet för evigt imma igen! Det är SÅ hans förlust"

Det är så lätt att glömma bort att man egentligen visste att det aldrig skulle fungera när någon annan tar beslutet att inte fördjupa relationen. Men nu ska jag iväg till badhuset för att göra det som till och med är snäppet bättre än att dejta en dykare... dyka själv!


Jag har i flera år drömt om att prova på fridykning och när jag fick reda på att Jkpg har en mycket aktiv förening för detta gick det inte längre att hålla emot.


image187

Uppdatering: Det bör kanske tilläggas att privatlektionen i fridykning bokades redan innan mina vägar korsades med ovan nämda dykare.

pärlor för svin

Min mening är att:

  • män är underliga och bitvis helt obegripliga och att de allra flesta delar överraskande många identiska gener med svin. 
  • mina vänners stöd är rörande till tårar (även MB, trotts att han är en helt vanlig man)
  • sif är fantastiska som betalar min franska studielitteratur för hutlösa 830 kr *katcshing*

Adieu!

Nu har jag fått nog av underkylt kontor. Kan lika gärna passa på att vissa mig lite på nått sågverk så att dom inte glömmer bort att jag jobbar för dom.


Ikväll blir det min första franskalektion.


image186




Window-shopping

I min lilla cyber-shopping-bag:

        

  


Hutter hutter

Det är så satans kallt på mitt kontor att jag sitter inbäddad i kollegans kavaj och min trench med fingrarna runt en mugg varmt te och ändå fryser.


image179

Frankie boy

Helgen var rolig rolig rolig!

Fredagen avslutades med middag och promenad på piren med MB och hans vänner. Är det inte underbart när man träffar människor för första gången och allt bara klickar och man skojar och skrattar från början till slut?

Lördagen tog jag en lunch på stan och försökte se cool och intelligent ut med
Caroline Salzingers bok "Hälsningar från ondskans axelmakter" (underbar bok). Jag och andrestyrman L spenderade sedan flera timmar med att titta och pilla på hästar och Oooh och Aaaahade en hel del kan jag säga. Slutligen lyckades vi lämna området utan att L en enda gång försökt att genomföra kidnappning av Frieserhäst.


Förfest med MB, hans inneboende S, L, hennes G och gamla skolpolaren N. Vi sörplade champagne för att fira mitt fasta jobb och nya lägenhet och sent på Twins fann jag mig själv på dansgolvet med två drinkar och en öl i händerna, dansandes till Frank Sinatras "New York".

image178

Varför blir alla kontorsgöror så mycket roligare med ett skojigt nagellack?

litet kort - stora ord

Mina visitkort har kommit....

Area Sales Manager

I like!


Hästar, hundar och lite annat

Nu tar jag helgen! Bodypumpen inställd och bad med vovve inbokat.

Ikväll kommer styrman L och imorgon åker vi på
Elmia Häst och partar sedan hela långa natten med hennes söta G, min manliga bästis MB och hans polare JA.

Men framför allt åker jag INTE på visningar av otaliga lägenheter på söndag. Juvligt!


image177

mörkerrum

Kontraktet till hyresrätten är påskrivet och jag är så lättad att jag fått huvudvärk och helst skulle vilja gå och lägga mig i ett mörk rum.


Lägenhetsaffären Avslutad!


Så hur gick det då!?

*trumvirvell*

Förbered er på en sjukt virrig historia:

Igår förälskade jag mig i en hyresrätt i Huskvarna, men fick den tyvärr inte eftersom en annan tjej stod före. Därför valde jag att i morse forsätta budgivningen på lägenheten i Vättersnäs och höjde från 785 000,- med 5000,-. Jag hinner lägga på luren med mäklaren och inom två minuter ringer tjejen med hyresrätten och erbjuder mig den då tjejen hon först erbjudit den till tacka nej. Får panik och tackar i virrvarret JA, eftersom jag tror mig veta att pantertanten kommer höja budet på bostadsrätten till orimliga höjder. Jag går för att kissa. När jag kommer tillbaka till min plats ringer telefonen.... Det är mäklaren, tanten har beslutat att lägga sig och bostadsrätten i Vättersnäs är MIN.... Får ångest och tackar NEJ.

Ghhaaaa!!!

Jag är fortfaranda i chock.  Återkommer när jag har en normal puls.

Lägenhetsaffär on hold

Lägenhetsaffärerna är "on hold" för att åter startas strax innan lunch. Jag kämpar verkligen för att uppbåda energin för att orka driva detta med samma entusiasm som jag gjort föregående dagar. Svårt!


Givetvis var jakten på nattlinne igår fruktlöst, men jag hittade istället världens sötaste basker. Nu kan hösten komma bäst den vill!



image176

Jakten fortsätter

Nu ska jag sluta för dagen och ge mig ut på stan i jakten på ett nattlinne (hur fucking svårt kan det vara) vilket givetvis betyder att den rafflade fortsättningen om mitt lägenhets-shoppande fortsätter imorgon.


Min mening är dock:


- att det borde finnas ett svensk ord för "Raincheck"

- att det tycks som om nästa alla mina favoritbloggare skaffar barn eller gifter sig. M & H stay on my side!
- att bikinivaxningar inte bara är smärtsamma utan också hutlöst dyra


Lägenhetsaffär del 6

Innan blodomloppet hann supergumman höja budet till 750 000,- och jag höjde med 5000,- eftersom jag inte i stressen till start ville göra några förhastade affärer, men samtidigt ville visa att jag var med. Dag två höjder tanten med 5000,- och jag suckar högt i örat på mäklaren och höjer med 15 000,-

Samtidigt i en annan del av staden tittar jag på en jättefin hyresrätt. Tyvärr står jag på delad plats med en annan sökande tjej och vet inte om jag får lägenheten, trots mycket fjäsk och erbjudande om allt från högre hyra till flytthjälp.


Spänningen är ooolidlig!


Lägenhetsaffär del 5

715 000,-

*morr* Sega kärring!

Fortsättningen följer på den rafflande serien i min lägenhetsaffär imorgon. Nu ska jag iväg med mina arbetskamrater och gå/spring/lunka/krypa Blodomloppet. Mest ser jag fram emot picknickkorgen alla deltagande lag får.

image175

Lägenhetsaffär del 4

700 000,-


Kom igen tanten!


Lägenhetsaffär del 3

En av fyra små köpare skrämda av attack-budet, en tveksam och en pantertant kvar. Denna höjde till 675 000,- och jag har lagt 685 000,-. Nu djävlar i min lilla låda!




Lägenhetsaffär del 2

Jag fick äran att starta budgivningen! Utångsbudet var 595 000,- och jag gick in med 650 000,- direkt. Lite fegare än jag tänkt, men eftersom det bara var fyra intressenter anmälda än så länge ville jag kolla av läget.

Iiiihhii! Jag har sockerdricka i benen!


Lägenhetsaffär del 1

Följetången startar!

Intresse för deltagande i budgivning anmält. Håll tummarna för mig nu!


image174

Utsikt från balkongen

Knocked up

Igår kväll ringde Dykaren *dansar segerdansen* och lämnade gulligt meddelande om att jag måste missförstått honom och att han visst ville träffa mig igen. *fortsätter dansa*

På Smällen var en helt sjukt underlig film. Den var helt klar skriven och regiserad av och för killar. Jag fick ångest och lust att skjuta mig själv medan MB satt bredvid och garvade. Slutligen kunde jag inte göra annat än att se det som en studie i manlighet och jag kan rekommendera den till alla som vill ta en upptäcktsfärd ut i detta främande universum. Ett tips är ett ta med Stephan Mendel-Enks bok "Med uppenbar känsla för stil - ett repotage om manlighet" som en slags "Liftarens guide till galaxen"

image173

Strukna hästar

Och om någon undrar hur det gick med restrerande del av listan från gårdagen...

A. Hyresrätten jag tittar på om några timmar är kanon och blir min
B. Underbara
bostadsrätten jag vill börja bjuda på blir min... baaara min
C. Dykaren ringer
D. Världsfred

Men, jag känner ju att jag lever i alla fall!

Dåliga ursäkter

Eftermiddagsformen:

Lunchen bestod av rester från vår Chefen Js bord, rätt så bokstavligt talat.

Igår kom (givetvis minst en halvtimmer försenad) vår chef och tillika bolagets ägare infräsande med sin hummer och parkerade så att han praktiskttaget kunde kliva ur direkt på entretrappan (vi vanliga dödliga parker ca 40 meter från ingången). Hans motovering till val av bil var att ALLA de andra bilarna var tomma på bensin. Jo men visst och
Jordans bröst växte säkert till nuvarande storlek efter att hon börjat äta p-piller. Hans lunch från gårdagen blev vår lunch idag. Tackar och bockar!

Ikväll blir det På Smällen!

    

Peakfreak

Förmiddagsformen:

Är klädd för sågverksbesök och är därmed dressad i Peak från topp till tå (undantaget skor, trosor, bh och strumpor av den enkla anledningen att dessa inte produceras av tidigare nämnda märke). Jag har klargjort för Dykaren att han måste klargöra för mig vad som händer, annars får det vara. Bilen är besiktigad, tror ni den gick igenom felfri eller, NEJ JUST DET! Lägenhetsvisning ikväll och nu ska jag följa Ms förslag och lägga ett chockbud det första jag gör för att skrämmas lite.

ångest on no return

A. Hyresrätten jag tittar på om några timmar är kanon och blir min
B. Underbara
bostadsrätten jag vill börja bjuda på blir min... baaara min
C. Dykaren ringer
D. Världsfred

Det är officielt en fulländad katastrofdag! Men som L sa när jag ringde och gnällde om ångest och olydiga pojkar:

"Hellre sånna känslor än inga alls, du känner ju att du lever i alla fall"

det svenska barn mest av allt vill ha

Jahaja! Ingen fika-rast-flört inte. Tack till Chefen D som beslutade att idag var dagen som vi skulle fika i vårt eget minimala fikarum och därmed ingen chans att i uppvisningssyfte strutta upp för trappan i tajata jeansen, nya svarta t-shirten (tack M) och kilklacksskorna som för första gången fått följa med mamma till kontoret. Detta skulle kunna rädda denna katastrofdag:

A.
Hyresrätten jag tittar på om några timmar är kanon och blir min
B. Underbara bostadsrätten jag vill börja bjuda på blir min... baaara min
C. Dykaren ringer
D. Världsfred

Monday Blues

Jag begriper inte varför jag ständigt får måndagsångest. Det smyger sig på sent på söndagen och släpper inte förrän måndagens arbete börjar likna färdigt. Det konstiga är att jag gillar mitt jobb, mina arbetskamrater och egentligen inte har någon anledning att ångesta.

Nu ska jag sörpla kaffe. Kanske kan jag åtminstonne få en liten kick av mitt vanliga "på-väg-upp-i-trappen-till-fikarummet-flört". Jag och en kille i kontoret bredvid vårt brukar nämligen utbyta lååånga blickar och små leenden när jag så nonchalant jag kan släntra upp med min kaffekopp till övervåningen.