Schmäry

weiner

Japp! Värt alla väntan... men nu pyser jag.

Don't get me wrong

nemi5











Äntligen! Nemi på svenska...lite liten text, gick inte att få med hela stripen annars, men enjoy ändå!

Moving on

Seg fredag! Enda anledningen att jag stannar och inte tar ut komp är hägrande fika med löften om winerbröd (när man blir bjuden får man frångå nyttighetshysterin) På måndag är det dags för mitt fjärde sågverk (M har verkligen koll) Rörvik och därefter är det bara två kvar, Myresjö och Boxholm, helt otroligt!


Helt otroligt är också att det bara är drygt två månader tills inflyttning i Jönköping... om jag hittar någon lägenhet vill säga. Panik! Har dock lagt ut ca tvåtusen väl agnade krokar, så nån borde väll nappa.



Å ena sidan hunddregel...

Hade myspyskväll igår med coola Veronica Mars och jordnötssmör på äppelskivor (enligt Comsopolitan Mandy Moores enda tillåtna snacks) i väntan på stormen.

80058-31

Började funder lite över det där med hund... å ena sidan jävligt jobbigt och å andra sidan alldeles alldeles UNDERBART!

Å ena sidan...
- Jag har hunddregel på alla mina mörka kläder inom loppet av tre minuter utanför tvättmaskinen.
- Klor mot parket... man kan bli helt koko för mindre
- Ljusa kläder bärs helt på egen risk (och med stor sådan att de kommer vara skitig inom kort)
- En kalla och kladdig hundnos mot varm och torr hud... bläää!
- Hur glad tror ni att jag var när allt jag hittade av min helt nya Chanelkajal var den lilla meteltoppen... väl tuggade på.

Men å andra sidan...
 + Troget sällskap
 + Långa och nyttiga promenader
 + Att se honom rulla ihop sig och somna vid mina fötter
 + När han trött, mycket trött släpar ig upp från golvet i soffan och somnar med huvudet i knät på mig
 + Morgonmys i sängen (livsviktig rutin)
 + Stoltheten (när något i träningen eller jakten går framåt eller nån berömmer hans sätt eller utseende)

Uppladdning

Kreepy!


Fönstershopping

Som den Spara jag förvandlats till över en natt får jag nöja mig med lite Windows-shopping!

I like...



Mumsfilibabba!

Klart och betalt!

... som Patrik i "Mammas nya kille" på P3 skulle sagt.

Biljeterna är upplockade och betalda, kan knappt bärga mig! Hon ska spela på det coola hotelet Rival, som tyvärr ar fullbokat och därför har jag hyrt in oss på Clarion istället.

sofia k


Tröjan som gud glömde

Det här är historien om en tröja med oanade krafter...

Jag har en tröja som jag gillar trots att den får mig att känna mig lite sunkig. Det är en perfekt vardagströja som p.g.a allt för många tvättar passerat ett visst utgångsdatum för finare tillställningar. En av de första gångerna jag använde den (när den fortfarande var fin) var på min anställningsintervju för jobbet jag har nu... och nu har det fanimig gått troll i den! Varje gång jag använder den dyker min chef upp, skojar inte! Oavsett om jag är i Kalmar och han borde vara i Jönköping eller jag i Tranemo och han borde vara Sävsjö...

Röd Bomerang tröja = oväntat chefsbesök!

Så där stod jag alltså igår och kände mig bekväm, om än sunkig, i min röda tröja när inte bara min närmaste chef dyker upp utan även;

- Såverkschef Tranemo Timber
- Sågverkschef Boxholm Timber
- VD Wikströms timber
- Ekonomichef Rörvik timber
- Vice VD Rörvik timber
- VD Rörvik timber

*suck*

Det spelar ingen roll hur fint jag har klätt mig idag eller hur fina mina naglar är (för en gångs skull)...

M, jag vet vad du genomled!


Hur rik är jag?

Fundering... råd efterfrågas!

Hittade just denna lägenhet på blocket:

"Har en 2:a på 60kvm på öster vid cigarren som jag vill bli av med omgående. 1:a handskontrakt fr o m 1nov. Superfräsch lägenhet på bottenplan med uteplats på fin innergård. Kaklat badrum m badkar, nya tapeter, mkt förvaringsutrymmen och stor klädgarderob. Comhem hus och möjlighet till garageplats. Hyra 4360kr."

Lägenheten låter kanon... fråga är; har jag råd?
Kan man leva på 7000kr när hyran, men inga andra räkningar är betalda?

Avcheckning

Jaha, hur gick det då i helgen med "Uppdrag shopping"?

- Urläckra och urdyra 
Gantstövlar inköpta. Perfekt blandning av Mc-boots och ridstövel, SMASKENS!
- Tweed-aktig väst från MQ och svart polo från HM att ha under
- Grungeinspererad stickad väst i grått (funderar fortfarande på vad man ska ha under, förslag? Lurar på en smokingskjorta, men det känns lite stelt)
- Polo-klänning/tröja i svart från HM (perfa på jobbet och snyggelisnygg till mitt leoparmönstrade hårband för mer casuall stil)
- Nagelkitt (är så satans trött på mina trista naglar och nagelband)

Vad jag hittade, men inte köpte, var ett par Timberland vandringsskor. Är det inte underligt att det man verkligen behöver drar man sig för att köpa, typ strumpor. Klassas väl som tråkig utgift antar jag.

Den om självdiciplin

nemi3


to do list

Hollydaymission...

 - Hitta ett par nya vandringsskor (som inte är A. För små B. Obekväma i största allmänhet C. Utan större delar av sin hälkappa p.g.a hundvalp med kliande tänder)
 - Införskaffa svart stövlar och matchande väska
 - Efter en släng av åldersnjoa måste jag införskaffa nya cremer, gillar Åhlens oliv-serie, luktar smakens och är inte så farligt dyra.
 - Mörka jeans, mina andra gav upp för ett tag sedan och nu när kundmöten och marknadsdagar börjar hopa sig gäller det att vara niceigt klädd. Det ska vara riktigt jeans den här gången, har insett att jag inte fixar strech, känns alldeles för påklistrat.

Ps. ska genas ta tag i xjobbet... lr ja... på måndag i vart fall. Tack för stödet! Ds.


Not that bad

Snokade runt på coola Go fug your self och hittade den här till synes hemska bilden av Jessica... men allvarligt, tänka att i denna gooosiga outfit glida ur en sån här utanför den timrade stugan i Åre. Som sagt; Not that bad! Var stil har sin tid och sin plats.

simp

Skratta eller gråta?

När jag var liten skulle min far passa grannarnas hus. Allt flöt fint tills husets värmepanna gick sönder och temperaturen utomhus dessutom sjönk till många många minusgrader. Varje gång kom pappa hem från grannen med sämre och sämre nyheter (nu har vattenledningen frusit, nu har den gått sönder, nu har...) och han såg mer och mer moloken ut för var dag. Plötsligt en dag kam han dock hem och skrattade (?!)... Då visste vi att något gått RIKTIGT illa. Det visade sig att alla grannens små Zebrafinkarna frusit ihjäl!


Så nu undrar jag... ska jag skratta eller gråta?

Detta har hänt:
I ett halv års tid har jag försökt fomulera ett syfte till mitt Exjobb. Det började med att min SLU-handledare sa att jag skulle be Mellanskog, som jag gör exjobbet för, formulera syftet själva. Mellanskogs-handledaren tyckte dock att "det där klarar du nog bättre själv". Och efter tio olika formulering och många, långa och tvetydiga samtal med tyckare i ämnet brast det.
 
"Nej, det här funkar faktiskt inte... ni MÅSTE själva formulera syftet, inget jag gör faller ju er i smaken, om ni gör det kan ni ju styra mig helt dit ni vill!"


Mskogs-handledaren lovade att fixa det med sina kollegor på nästa styrelsemöte... idag fick jag utfallet av mötet:

"Hej Kristina!

På senaste ledningsgruppsmötet tog jag detta. Ledningsgruppen anser att det som fastställdes vid möte i augusti skall i grunden stå kvar. Utdrag ur texten:

 

    
     Kristina kommer att göra en utvärdering via ett examensarbete av vårt projekt.

     Skall arbeta utifrån projektets mål.

     Kontaktpersonerna och Sbo styrelserna bör involveras i arbetet.

     Kristina tar kontakt med ledningsgruppen för att informera sig och få med alla bitarna och

     skapa underlag för att belysa hela organisationens nytta och delaktighet i projektet. 

 


Alltså grunden är målen samt att i första hand involvera ledningsgrupp (jag står som kontaktperson vid övergripande frågor), kontaktpersoner samt Sbo styrelser. Om sedan det finns andra förslag på infallsvinklar förutom detta så hör av dig. Jag vill gärna få en presentation av upplägget så jag sedan kan kommunicera detta med ledningsgruppen.

 


Hör av dig om du har funderingar."


Snälla skjut mig! För det första: är det någon som tycker detta låter som ett väl formulerat Syfte? Nej! För det andra: Det här ar exakt vad som sades första gången jag jag pratade med Mskog om att göra detta exjobb. Jag har kontaktat styrelsen och kontaktpersonerna, jag har försökt att formulera syftet efter projektetsmål (utan att få några glada miner) och jag har ofta varit i kontakt med ledningsgruppen.

Kontenta
På nu snart två år har jag inte kommit någonstans med mitt exjobb!!!

Ursäkta men jag tror jag ska, skrattande, gå bort till toaletten och sätta mig där och grina!


Helgstädning i min stil


Dagens lektion i norska

Sim sala... Äh vad faan, fattarna ni inte den här så förtjänar ni inte att glädjas!

nemi2

Rättighet att vara ful på gymmet?

Appropå Ms strävan efter att vara snygg under ett träningspass...

Jag är en sådan person som alltid vill göra det allra bästa intrycket vart jag än är och särskilt nu på ett nytt jobb där jag hoppas på förlängning. Det innebär att jag inför mina kollegor vill vara hurtig, glad, snygg, proffsig, allert... jaa, helt enkelt jävligt bra. Så gissa hur matt jag kände mig när jag går in på spinningpasset igår kväll i mina rätt så fula träningskläder, i min rätt så fula frisyr och med målet att flåsa ur mig all stress över att städigt vara perfekt och vem sitter inte där på ledarcykeln... just det! En av mina kollegor! Att den jävel desutom har bestämt sig för ett killer-pass gjorde inte saken enklare...jag log och sög in magen och dog väl innanför dörren i omklädningsrummet.

fancy

Veckans önske-nät-shopping

  

Rekomenderar en titt på coola ASOS. En smaskig blandning av av stiler, udda märken och priser. Extra kul är "In style of..." som visar bilder på kändisar i samma eller liknande kläder som säljs på sidan och dessutom kan man se kläderna på en catwalk, vilket gör det en hel del lättare att avgöra hur de faktiskt ser ut.

Enjoy!

Svarta balader

Sista chansen att se makalöst fantastiska Sofia Karlsson på sin "Svarta balader"-turne den 25 november i Sthlm... BOKAT!

sofia


Toppform

blossom

Nix, nu får det vara färdig... jobbat (?) nu ska jag hem och inspereras av äckelhurtiga Blossom.

Buss och Kran!

Nemi

nemi

Dagens lektion i norska:
Drage = Drake         
Hvor = Var         
Skuffa = Besviken

Damp och önskelistor

Jag tror faktiskt att jag fått damp! Ärligt talat! Jag kan verkligen inte koncentrera mig på vad folk säger till mig. Kanske beror det på att jag bara blivit en världsmästare på att stänga av när något tråkigt träffar mina trumhinnor... måste verkligen börja lyssna *suck*

Jaja, över till nått roligare (alltså saker jag tänkt på medan folk diskuterat avropshantering och lastordrar)

*tatatataaaaa*

Årets första julklappsönskelista:    

En säljare måste ju ha en riktig handväska. I like this one!

chloe

Nått att rocka loss i bilen till under mååånga och lååånga resor

frans

En tavla till min framtida lägenhet

pjätteryd

Hallå liksom! Givet för en filmälskare!

1001

Är trött på att bo på ställen som luktar underligt... dags att ta kontrollen!

voluspa

Monday Blues

Shit vilket lågvarv min energi går på... antagligen för att det är måndag och trots att man sovit tämligt gott är man ändå alltid snortrött.

Helgen var dock kanon och det är väl det man får leva på dagar som dessa. Eskil var åter en duktig duktig pojke och hjälpte till under historiens kortaste eftersök. En en skyttarna hade skjutit på en kalv som raskt försvann in i skogen vid sidan av vägen där han stod. Jag och Eskil kallades dit för att leta rätt på kalven...
 
Magnus på radion:
"Och för allmän vetskap påbörjar vi nu eftersöket... ehe... och nu avslutar vi det"

20 meter från vägen låg klaven död med en perfekt lungträff. Ibland har man flyt.

Hemma från skogarna

Så var man tillbaka från en slitsam jaktvecka *puh* och jag måste säga att jag är helt fast. Jag ser med stor iver fram emot jakten jag är inbjuden till på lördag även om jag ständigt letar anledningar till att göra jakt mer OK. Som M och H vet blev jag ju satt lite på prov i lördags och det är faktiskt inte helt lätt att försvara sin nya "hobby". Men här kommer ett försök till...

älg

Vad är jakt för mig?
Naturupplevelse
Viltvård
Naturvård
Spänning
Samarbete med hund
Avslappning
Tradition
Socialt
Strategiskt tänkande
med mycket mycket mer...

Gammelgummben i laget fällde en tjur tidigt på måndagen, men efter det har vi bara sett hondjur med kalv och eftersom de inte är tillåtna att skjuta var vi mycket nöjda med första veckans utdelning. Eskil gjorde en kanoninsatts och hjälpte pappa att hitta två djur. Duktigt pojke!!!

Ett jobb i min stil?

Är det dags att söka nytt jobb kanske?

zombie

Lyssnade på Lanz i P3 där de efter att ha läst platsannonen bjudit in en zombieexpert som redde ut ett par frågetecken. Typ att skillnaden mellan en Zombie och ett stadsråd är färg på kostymen (Stadsråd har svart, zombies har grå) och att zombies luktar mycket illa, ungefär som ett stambyte.




En slank hon dit...

Denna lilla modell struttade glatt ned för catwalken hos Vivienne Westwood när hon plötlsigt gjorde en vurpa och landade på sitt lilla beniga arsle. Det jag faschinerades av var att den dekorativa vattenkannan hon håller i handen visade sig vara full till bredden med vatten... Why!? Skulle hon vattna frontrow eller?

viv

Berörd

Sugen på att hålla hjärnan igång och trött på chick flicks trötta poliser i actionrullar? Här kommer min lista över de fem filmer som berört mig mest.

 5. The chamber

Tveksam om din inställning till dödsstraff... inte efter denna film. Jag grinade för att jag så he..v..tes förbannad på hur hemska människor kan vara.

 4. Bowling for Columbine
En riktig "var-är-denna-världen-påväg" film.

 3. Lilja 4-ever
Tar död på det sista av myten om den "glada horan".

 2. Ett hål i mitt hjärta
Om du klarar av porrfilmer och Torsten Flink (om du nu inte avskydde honom från början) efter denna film är det värt nått slags pris!

 1. Requiem for a dream
Knark ÄR verligen bajs! Såg den för över tre år sedan och får fortfarande ofrivilliga kroppsryckningar när jag hör soundtracket... mycket obehagligt!


Prinsesseliv

Hit vill jag åka och leva som en prinsessa. Skjuta pilbåge, drika afternoon-tea, rida arabhästar, äta tills magen är hård och fyrkantig och sova i krispig lakan... mmmmumsigt!


Pinka in nytt revir

Har tagit mig lite tid för att delge alla mina trogna (och även de otrogna...fyyy på er) läsare om mina nuvarande jobb-, boende- och livsstatus.

- Killen som kidnappat sina ungar togs av polisen under sitt möte med socialen och för att kom ur arrestet uppgav han var barnen fanns för att komma ut. Action värre!

- Jag är nyinflyttat i en liten lägenhet med TV utan fjärrkontroll (beräknar att gå ned fem kilo) som ligger i en håla i stil med Ulvsby

- Sågen verkar ok, kul folk och avslappnad stämning. Tyvärr kan mitt arbete ibland liknas vid att titta på målarfärg som torkar

- Jag har fått en egen dator (med tröööga tangenter) i ett eget rum (läs städskrubb) och har nu smitit ifrån (med dåligt samvete) för att läsa mejl och blogga. Jag önskar att jag visst hur mycket som var ok att lägga på sånt som inte tillhör jobb under en dag.


Himmel vilken hemlängtan jag har, tror det är därför jag låter lite negativ (kanske inte så lite heller). Jaja, på fredag kan jag sluta lite tidigar och kan kuska hemåt i pickupen.