Mina dalmatinerprickar

Hihi! Jag ser ut som en blåprickig dalmatiner. På fäktningen i söndags mötte jag en kille som var väldigt duktigt och som satte in ett par smärtsamma stötar. Nu har jag blåmärken över hela armarna och benen *peta* AJ!!!

80058-91

Lysande utsikter

Nytränad, nybryggt kaffe i koppen, strålande väder, vovven på dagis och en magnifik utsikt från kontorets panoramafönster över vättern. Snart skuttar jag in i bilen och beger mig mot Växsjö för SSTs årsmöte (SödraSveriges Trävaruexportförening, säg det fort tio gånger) med Liftarens guide till galaxen i stereon. Some times life treets you good!

Dessutom har jag bokat in ett hyfsat viktigt kundmöte på torsdag. Detta, mina damer och herrar, gör att min kollega som så bitchigt snörpte på munnen åt mitt försök att slippa undan en resa till Danmark igår gör sig själv en tjänst i att leta reda på någon annan att göra det prao-göra hon försökte få mig till. Lura aldrig dig själv till att tro att du ska få stöd, sympati eller slippa en slitsam resa och ett skitgöra när du förklara att "Det varit lite mycket under den senaste tiden" av någon som uppenbarligen aldrig hört Albrights kommentar ...

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra"

Men den var ju på rea...

Köpte en illorange och hyfsat urringad tröja i helgen...

80058-90

Vet egentligen inte om jag fixar varken färgen eller dekoltaget. Kanske kan färgen ta uppmärksamheten från brösten... eller tvärtom kanske.

Balkongsolbränna

Hur härlig var inte helgen då? På söndagen insåg jag fördelen med att bo högst uppe på ett berg. Medan resten av staden låg i tät dimma som svept in från vättern låg min lilla balkong i underbart solsken. Trots dessa fördelar bor jag ändå på helt fel sida om stan och därför var jag igår och tittade på en lägenhet i södra Huskvarna. Den var dock för liten och skulle inom kort gå igen ett stambyte, inte så frestande.

Det är bara en lite sak jag funderar över...
Varför ska det eldas så förjordat på våren? Inte särsklit roligt att gå på promenad och komma in med håret stinkande av rök.

Huvudkaos

Jag har inte varit på kontoret på exakt en vecka. Dette ledde till min förvåning till ett inre kaos. Jag har inte haft koll på nått och framför allt har jag inte kunnat blogga-av-mig.

Sedan senast har...
Jag haft ytterligare en
sån här kurs
Jag varit på Ponsse Road Show
Flera hjärnceller dött efter hårt festande med L och Sjörövarflickan
Turen gått till Norge för fler prisförhandlingar

och mycket mycket mer

Nu ska jag gå och jaga rätt på ekonomichef för att se om vi kan få träningskort via jobbet på detta gymet.


Äventyr med Röda Faran # 302 och 303

Trogna läsare av min blogg och människor som jag talar med i störrsta allmänhet vet att jag och min bil "Röda Faran" har ett mycket... mycket, låt oss säga; unikt förhållande till varandra. Detta består i att jag försöker få allt att fungera...Röda Faran och Wafab däremot, i en underbar maskopi, försöker göra det motsatt! 

Äventyr #302
Går en hundpromenad i skogarna utanför Laxå och slänger, innan jag ska åka vidare, in jackan i baksätet... där i ligger bilnyckeln. Jackan glider ner från sätet i samma stund som jag slänger igen dörren och nyckeln kläms mellan sätet och dörren och bilen låser sig.

Diagnos: Jag står utan jacka, mobil, nyckel och hund utelåst långt från närmaste stad i snålblåsten.
 
Första reaktion: Skrattar

Andra reaktion: Överväger att börja gråta

Åtgärd: Tittar på inlåst Eskil, skärper mig och kastar mig ut i vägen framför första bästa bil och ber dem ringa bärgningen.

Resultat: 1200 kr fattigare satt jag mig 1,5 timmar senare i bilen och åkte vidare.

Äventyr #303

Återvänder till bilen efter affärsresa till Norge som stått parkerad vid en OKQ8mack.
 
Diagnos: Tanklocksluckan uppbruten och skruvlocket borta, torkarblanden bortbrutna men ligger kvar på motorhuven och låset till bakluckan sönderbrutet och därmed omöligt att få upp luckan (Tack och lov inte bara för mig utan uppenbarligen även för tjuvarna) 


Reaktionen: I fucking know it!

Åtgärd: Ny låskolv vilket säkerligen kommer att gå på över 1000 kr vilket betyder, dyrt men ändå lägre än min självrisk.


Skit vad negativ jag är... lovar att bättra mig!


bloggar hukande

Snart hemfärd till skogen! Sitter dock hukande och väntar på argt samtal från min första och för tillfället enda egna kund, jag har nämligen höjt priserna... rejält! Läskigt och lite spännande!

En flaska vin till 3 femåringar

Ok, jag har faktiskt inte dött eller lagt bloggen i dvala bara inte fått chansen att uppenbara mig på kontoret och därmed inte kunnat uppdatera bloggen. Detta har hänt sedan jag fick chansen att göra något annat än ledsamt inlägg som fick gullig M att ebjuda sig att tejpa upp mina mungipor... tack... typ.

 - Hugin, Munin och Göran har fyllt 5 år *hurra hurra hurra*, något som givetvis borde ha firats med ett vin av märket Ravenswood

80058-89


- Jag blev singel... på riktigt riktigt den här gången.

- Jag har anmält mig till en kurs i flugfiske.

- Jag har bestämt mig för att åka på roadtripp till Norge med bodybilder A.

- Jag har som besatt letat efter lägenhet i La Stada eftersom jag insett att jag bor på fel sida av stan.

- Jag har gjort studiebesök på en stooor virkesbåt och inser nu någt bättre hur min sjörövarflicka har det om dagarna. Rock on girl!!! (blev lite orolig nu att jag lät som jobbiga rockersbruden i Top Model ...  *huuuu*)


Sist men inte minst vill jag rekomendera en hemsida jag hittat för alla de som undrar vad demens är och varför det kallas "De anhörigas Sjukdom".

Buss och Kran


Inställd dvala

Idag hade jag egentligen planerat att natta min blogg och låta den gå i dvala för att sedan väcka upp den vid mindre deppigt tillfälle. Men jag insåg under min vovvepromenix i vårfågelsången att jag trots allt har tonvis med saker att våra tacksam över och glädjas åt och det blir dessa saker jag ska fokusera på... Fake it 'til you make it... typ.

Hur många ...

  • Hur många liter mjölk i kylen?
  • 0,75 l (oöppnad lättmjöl med extra Dvitamin och kalcium)

  • Hur många läppglans/läppstift/lypsyl i väskan?
  • 3 (ett läppbalsam med någon udda doft, typ madarin eller kanel och apelsin och två läppglans från Biotherm, ljusrosa och mörkrött)

  • Hur många böcker på nattduksbordet?
  • 4 (Röde Orm, Kronprinsessan, Självkänsla Nu och dagboken)

  • Hur många tidningsprenumerationer?
  • 0 (om man inte räknar med en gratis prenumeration på Europaposten som jag tvingades till att prenumerera på när jag läste EU-kunskap i gymnasiet och sedan dess försökt att bli kvitt)

  • Hur många år i skolan?
  • 16 (grundskola, gymnasie, PU-skog och Skogsmästarprogrammet)

  • Hur många bloggar läser jag per dag?
  • 3 som jag fast läser dagligen + ett gäng jag slumpmässigt surfar in på

  • Hur många nära vänner?
  • ca 6  

  • Hur många år?
  • 25

  • Hur många knappar på dig?
  • 9 (har lusekofta från 70-talet på mig som farmor köpte i Oslo och sedan gav till mig)

  • Hur många barn?
  • 0 *puh*

  • Hur många husdjur?
  • 1 + 1/2 (hund på heltid, katt på deltid)


    Fossilpoäng

    När jag häromdagen blev uppringd av x-klasskamraten MB kände jag mig riktigt... riktigt... riktigt vuxen, nästan gammal, typ såhär gammal:



    80058-88










    Jag var nämligen gräsligt nära att tacka nej till lita casuall umgänge för att (håll i er nu) Jag Hade Tvättstugetid!!! Det är inte vuxenpoäng, det är fossilpoäng! Så fucking boring!


    I slutet av dagen blev det dock plus-minus-noll eftersom jag visade mig vara disträ nog för att boka in tvätttiden den 29/2 och alla som har en almanacka framför sig kan nu konstatera att ett sådant datum inte finns... iår i vart fall.


    Utstädad bacill

    Efter att legat dundersjuk med nån magbasillusk som sällskap igår förmiddag vände jag upp och ner på lägenheten och städade frenetiskt på kvällen för att bli kvitt alla ovälkomna baciller (finns det välkomna baciller?) Bäddade om sängen med nyköpta, nytvättade och nymanglade lakan från Hemtex rea. Åh himmel så härligt! Rekommenderar verkligen att ni rusar ner och köper dessa om de finns kvar. De har kostat 599, men är på halva priset, är enfärgade och mjuuuka.